Comenzile plasate în perioada 26 ianuarie - 4 februarie, vor fi expediate începând cu data de 5 februarie 2024. Transport gratuit pentru comenzile de minim 150 RON!
pexels-cup-of-couple-8015132

1 an de blog! 🎂

La mulți ani, blogușor drag! 🥂

Acum un an de zile, după multă muncă și multe emoții, apărea în lumea virtuală acest blog. Un an mai târziu, am ajuns la 38 de articole și peste 4000 de vizitatori!

Cu această ocazie, am pregătit un articol aniversar în care povestesc despre acest prim an – cum a fost această călătorie pentru mine, ce am învățat și ce planuri de viitor am. Hai să ciocnim un pahar de șampanie și să începem!

aniversare blog lansare shop

Primul an

Când am început nu aveam un plan clar despre unde vreau să ajung un an mai târziu. Aveam idei de articole pentru 2, maxim 3 luni în avans. Și apoi multă anxietate că n-o să știu despre ce să scriu. Oh, boy, how wrong I was! Aproape de fiecare dată când încep un articol nou, trebuie să decid între 2-3 idei și să o aleg pe cea mai potrivită momentului.

Blogul a adăugat o nouă dimensiune colțului meu de univers de pe Instagram – @rox.the.planoholic (locul unde am început să postez despre cum îmbin arta și planificarea). A făcut totul să se simtă mai serios, mai profesional. 

Un an mai târziu este live și Planoholic Shop-ul – locul de unde poți achiziționa produse de papetărie create de mine, care să-ți coloreze și ție viața și agenda. 

Ar fi apărut shop-ul și fără blog? Probabil că da, dar cu siguranță mult mai târziu!

Cele mai populare articole de anul ăsta

Lecții învățate

Acest prim an cu blogul… a fost unul de descoperire, un an care m-a ajutat să-mi găsesc ritmul, „vocea” și publicul.  

Mi-am dat repede seama că pentru mine nu e sustenabil să postez un articol pe săptămână. Oricâte idei aș avea, nu am timpul necesar să le pregătesc cum mi-aș dori. Și decât să fac treabă de mântuială, mai bine postez mai rar, dar scriu articole de o calitate mai bună

Am văzut că articolele care au prins cel mai bine au fost cele cu sugestii de papetărie sau cele educative. Am încercat să ofer cât mai multe din zona asta.

O altă lecție învățată a fost că atunci când ai blog nu scrii pentru tine, scrii pentru ceilalți. Trebuie să te pui în mintea cititorului – ce subiecte l-ar interesa? Cum ar prefera să fie structurată informația?

Puțini oameni îți citesc blogul cap-coadă, așa că informațiile valoroase merită repetate. (Desigur, nu copy-paste! Însă spuse sub o altă formă.)

Merită ca poza principală a articolului să conțină titlul acestuia! Vizualul atrage mult mai mult decât textul. Așa că dacă pui text peste imagine, bingo! De asemenea, presară imagini în articole și folosește-te de subtitluri! Dacă ai doar un bloc lung de text s-ar putea să pierzi câțiva cititori…

lessons learned aniversare blog 1 an

Planuri de viitor

Cea mai mare dorință a mea pe viitor e să continui! Să continui să postez aici articole pe teme de interes, să ajut și să educ prin conținutul meu.

Îmi doresc să aduc mai multe articole educative despre partea tehnică a Bullet Journaling-ului și despre planificare în general. 

Dacă te interesează ceva anume, let me know în comentarii! Vreau ca acest spațiu să poată fi un go-to atunci când ai o nelămurire sau o curiozitate legată de BuJo.

De asemenea, am multe-multe idei și planuri pentru Planoholic Shop… dar pe astea ți le spun cu altă ocazie. 🤫

planuri aniversare blog 1 an

Merită să ai un blog în 2023?

Și acum să vorbim puțin despre marea întrebare! Știm cu toții că oamenii nu mai au răbdare să citească. Așa că mai are sens un blog în zilele noastre? Eu zic că da!

Punctul cel mai important e faptul că dacă ai un blog, ai o platformă proprie. Nu depinzi de Instagram, Facebook sau TikTok și algoritmii lor. Nu îți este ștearsă cu buretele toată munca dacă aceste platforme „pică„. Și am văzut cu toții că au probleme tot mai des. (Să menționez ștergerea/ blocarea de conturi de zilele trecute?!)

De asemenea, pe blog poți să te exprimi în voie în scris, fără limită de caractere. Dacă vrei să explici oamenilor un subiect, va fi greu să faci asta în descrierea unei postări, care de foarte multe ori este complet ignorată. Mie asta îmi place cel mai mult – că pot povesti în voie tot ce vreau și pot intra în detaliu.

pexels-jessica-lewis-creative-998588

Având un blog, ai o deschidere mai mare spre folosirea link-urilor de afiliere. Le poți folosi în orice postare, acolo unde ceea ce scrii are legătură cu produsele, bineînțeles! Eu nu am niciunde link-uri de afiliere momentan, tot ce găsiți pe aici ca link către alte produse sunt recomandări personale sau colaborări product-based. (Adică am primit produsul ca să îl testez și să-mi spun părerea, dar nu am intrat într-un program de afiliere.)

Colaborările cu brand-uri iarăși pot veni datorită blog-ului. Am avut anul ăsta colaborări care includeau și articole de blog. Posibil ca brand-urile respective să nici nu fi venit spre mine dacă nu aveam blogul.

Da, un blog crește greu în ziua de astăzi, sunt de acord. Dar consider că merită din plin munca și efortul!

Eu sunt mândră de ce am realizat aici și abia aștept să văd până unde ajungem. Te las, mă duc să mă bucur de o gogașă aniversară! 

Să ne auzim cu bine și data viitoare,
Rox

aniversare blog

Share This Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *