Comenzile plasate în perioada 26 ianuarie - 4 februarie, vor fi expediate începând cu data de 5 februarie 2024. Transport gratuit pentru comenzile de minim 150 RON!
05_cover

Cele mai bune caiete pentru Bullet Journal!

Sfârșitul de an este perioada în care începem să punem pe hârtie obiective și planuri pentru anul următor. Din acest motiv, este și perioada în care multă lume începe un bullet journal. Tocmai de asta, am zis că e foarte oportun să vin cu un articol despre cele mai bune caiete pentru bullet journal!

Am adunat aici o selecție de caiete care sunt în majoritate disponibile la noi în țară, dar am menționat și câteva din afară, în cazul în care vrei să-ți extinzi orizonturile. Citește în continuare ca să vezi care ți se potrivește.

The Best - Smart Notes

Am ales să încep cu ceea ce consider a fi cea mai bună opțiune de pe piața din România pentru adevărații pasionați de bullet journal. Este vorba despre noua agendă SmartNotes de la SmartPen.

Această agendă are hârtie groasă, de 160g/mp. Asta înseamnă că rezistă cam la orice tip de instrumente (inclusiv acuarele!). Ăsta a fost elementul care m-a cucerit pe mine.

În rest – hârtia este crem, punctată (punctele fiind ușor mai apropiate decât la alte agende punctate). Are 192 de pagini, dimensiunea este A5 și vine cu un etui din piele ecologică tare simpatic și util și un pix SafePen asortat.

Prețul este de 119lei, dar luna asta poți avea o reducere de 20lei dacă folosești codul ROX20 la checkout! (Click pe poză ca să ajungi pe site.)

Caiete accesibile ca preț

Dacă ești la primul bullet journal și vrei doar să testezi apele sau dacă pur și simplu ai un buget mai redus pentru asta, am 3 recomandări foarte accesibile pentru tine.

Voi începe cu aceste 2 caiete, cel cu spirală fiind în format A4, iar celălalt în format B5 (ușor mai mic decât A4). Ambele se găsesc la SmartPen și costă 20lei, respectiv 10lei. Momentan le găsiți pe site reduse cu 30%, la 14lei, respectiv 7lei! Click pe poze ca să ajungi la paginile de produs!

Vorbesc despre aceste 2 modele de-odată, deoarece au caracterici similare. Ambele au 50 de file cu liniatură punctată, perfectă pentru bujo. Foile sunt subțiri (70g/mp) – cam ca orice foi găsiți în caietele normale pentru școală. Sunt cele mai ieftine caiete punctate de pe piață și sunt perfecte pentru început! Sinceră să fiu, dacă mai eram la școală, le-aș fi folosit și la ore, nu doar pentru bullet journalling!

Dacă totuși vrei să ai un caiet în format-ul unei agende, tot SmartPen ne ajută și aici. Au și caiete A5 (dimensiunea obișnuită a unei agende) la un preț foarte accesibil – 20lei (momentan redusă 20% – 16lei).

Agendele au 160 de pagini cu liniatură punctată, iar grosimea hârtiei este tot de 70g/mp. Sunt însă cele mai accesibile agende punctate de pe piață.

The Classic - Leuchtturm1917

A doua opțiune se adresează celor care au decis deja că sunt pasionați de bullet journal și vor să investească un pic mai mult. Este vorba de agenda clasică folosită pentru bullet journal – Leuchtturm1917

Atunci când m-am apucat de bullet journalling, aceasta era cea mai cunoscută agendă pentru bujo. Creatorul metodei bullet journal, Ryder Carrol, a colaborat cu cei de la Leuchtturm pentru a crea agende speciale pentru această activitate.

Agendele de la Leuchtturm pentru bullet journal vin în două variante. Varianta veche are 251 de pagini cu grosimea hârtiei de 80g/mp. Se găsește cu copertă flexibilă sau rigidă. Versiunea nouă are 206 pagini, însă grosimea hârtiei este de 120g/mp.

Toate variantele au prețul în jur de 75-80lei.

Versiunea de buzunar - FlexBook

De FlexBook Adventure Notebook am dat anul trecut datorită celor de la ProfiArt. Acest tip de caiet are 192 de pagini cu grosimea de 85g/mp. Elementul care îl scoate în evidență este sistemul de legare a filelor – “cotorul” este învelit într-o bandă textilă, care oferă posibilitatea de a deschide caietul chiar și la 360 de grade fără a risca să-l uzezi sau să se rupă. Acest lucru îl face potrivit dacă te interesează un caiet care să reziste mult timp (cum ar fi pentru un travel journal de exemplu).

FlexBook se găsește în mai multe variante de dimensiune. Eu l-am încercat pe cel apropiat de A5 (este ușor mai îngust decât un A5, ceea ce îl face extrem de practic). Prețul acestuia este de 62lei (pentru această dimensiune). Click pe poză pentru a ajunge la pagina de produs.

Din stăinătățuri

Pentru cine se încumetă, vreau să vă arăt și câteva variante din afara țării.

Voi începe cu ce am încercat eu până acum. Primul caiet este de la Shop Amanda Rach Lee. Sunt fana ei, este una dintre persoanele care m-au motivat să mă apuc și eu de bujo, așa că atunci când a lansat caiete pentru bullet journal, am decis să risc și să comand unul tomcai din America. Atât pentru a o susține, dar și pentru că voiam să am ceva creat de ea.

Caietele ei au pagini albe cu punctulețe, grosimea hârtiei fiind de 160g/mp. Sunt drăgălașe, având desenele de pe copertă și culori pastelate, însă prețul este de 26$ + transport, care în momentul de față este 20$. (Atunci când am comandat eu era în jur de 12$ transportul, ușor mai ok decât acum.)

Încă ceva de menționat – a durat în jur de o lună și ceva ca să ajungă. La prima comandă a trebuit să îl ridic de la poșta vamală, la a doua a venit direct acasă prin DHL.

O opțiune accesibilă din exterior (pe care am încercat-o și eu) ar fi caietele de la Buke Notebooks, de pe AliExpress.

Caietele au 160 de pagini cu hârtie de bambus la grosimea de 180g/mp. (Hârtia de bambus este mai lucioasă, dar se pot folosi cam orice de instrumente pe ea.)

Prețul lor este de 60-70lei de obicei, însă trebuie să cauți bine pe AliExpress ca să găsești cea mai bună variantă. Click pe poză pentru link-ul către agenda pe care o am eu. 

A durat în jur de două luni să ajungă și a fost nevoie să îl ridic de la poșta vamală. (Au și râs domnii de acolo că a trebuit să merg după un caiet.)

Sunt și câteva brand-uri pe care le admir, dar nu le-am încercat până acum, cum ar fi Archer&Olive, Maisie Lane Co. și Mellow Days. Poate pe viitor voi putea veni cu review-uri și pentru ele.

Alegerea mea pentru 2022

Dacă nu v-ați prins deja, alegerea mea pentru 2022 este agenda SmartNotes. Sunt extrem de fericită că avem așa ceva pe piața din România și nici nu am încercat să mai caut altă variantă. 

Am început deja să lucrez la setup-ul pentru 2022, stay tuned pe Instagram dacă vrei să fii la curent:

Sper că te-am ajutat cu aceste sugestii de caiete pentru bullet journal.

Cam atât am avut în plan pentru astăzi!

 

Pe data viitoare,
Rox

Share This Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *