3-1-1

Tema de BuJo a lunii martie – Paris

Pentru luna asta tema mea din bujo a fost Paris. Luna trecută am fost să-l vizitez timp de câteva zile și mi-am dorit să păstrez o părticică din atmosfera de acolo la mine în bujo. Vezi în continuare ce a ieșit!

Paleta de culori

Încep cu aspectul ăsta pentru că mi-am bătut tare mult capul cu el. În mintea mea, după ce am ales această temă, nu exista altceva decât culoarea roz. Mi se părea că nicio altă culoare nu „merge” cu Parisul. Dar am avut atâta roz în tema lunii trecute (dacă ai ratat-o, o găsești aici), încât n-am vrut să fie tot cu roz și luna asta.

Mă gândeam apoi să aleg între mov și albastru. Movul a ieșit și el din schemă, pentru că am niște idei de teme care necesită mult mov pentru perioada următoare (da, mereu mă gândesc la teme în avans, hihi). Așa că am rămas cu albastrul.

Apoi am dat de marker-ul de la Faber Castell în nuanța cupru și am zis că va da accente drăguțe spread-urilor. (În final am ajuns să folosesc maro și cupru.)

Și în final mi-am amintit de acuarelele sidefate de la Flying Tiger, pe care nu am vrut să ratez să le folosesc. Mai multe detalii în secțiunea următoare!

Instrumente folosite

Din punct de vedere al instrumentelor, consider că a fost o temă diversă și atipică. Am folosit acuarele, markere, stickere (deși cred că e vorba de un singur sticker, de fapt) și hârtii decupate la mașinuța Silhouette.

Las aici instrumentele folosite și detaliez mai mult la fiecare spread.

Așa deci și prin urmare, am folosit următoarele:

  • Acuarele Faber Castell – albastru și maro; eu am setul ăsta, dar sunt și seturi mai mici sau mai mari.
  • Acuarele sidefate de la Flying Tiger – crom și albastru sidefat; pe astea le-am luat chiar din Paris, au fost 20 de lei și sunt WOW! Flying Tiger ăsta e un fel de Pepco sau Kik (but cooler). Din păcate la noi în țară nu este. Nu mă așteptam la calitatea pe care o au de fapt, mai ales pentru prețul ce l-au avut. Profund impresionată de ele și mulțumită peste așteptări!
  • Markere Faber Castell Metallics – nuanțele „copper cabana”, „ice ice blue” și „nothing really metals”; am fost puțin dezamăgită de ele de data asta, cred că trebuie schimbate (nu le mai prea ține „sclipiciul”)
  • Markere Tombow Dual Brush Pen – nuanțele 761 Carnation, 623 Purple Sage, 555 Ultramarine, 526 True Blue, 515 Light Blue, 451 Sky Blue, 243 Mint, 062 Pale Yellow și 020 Peach
  • Brush pen-uri Pentel Sign Pen – nuanțele Burgundy, Grey Blue și Blue Violet
  • Marker Tombow Fudenosuke negru
  • Linere Tombow MONO drawingpen – grosimile 03 și 01; pentru contur și text
  • Creion colorat Derwnt Academy – albastru
  • Stickere (sticker de fapt) dintr-un set de pe AliExpress
  • Carton negru

Execuție

Cover page

cover

Pentru cover page nu mi-am putut imagina altceva decât Turnul Eiffel!

Am vrut totuși să arate bine și să fie ceva special. Nu mă prea simțeam în stare să îl desenez. Așa că m-am gândit să-l decupez la mașinuța Silhouette. Am căutat o imagine PNG cu Turnul Eiffel, am ajustat pe unde era cazul și i-am dat drumul la decupat din carton negru. Recunosc că au fost câteva trials înainte, dar a ieșit ok in the end. 

Am făcut o pată cât mai neregulată cu acuarelă albastră, am lipit cartonul decupat deasupra, iar jos am scris numele lunii – inițial cu markerul copper cabana de la Faber Castell, după care am dat peste cu acuarelă sidefată crom, am vrut să strălucească maxim!

Citatul

3-1-3

Pe pagina cu citatul, m-am străduit să desenez o intrare la metrou pe care am văzut-o în Pairs. Când am fost în vizită, mi s-a părut foarte interesant cum aveau atâtea intrări diferite (ca design). Erau unele pur moderne, unde doar era semnul nou pentru metrou. Erau unele mai vechi, cu o tăbliță roșie pe care scria metro cu alb. Și apoi erau astea (cele mai deosebite zic eu).

paris metro station

Am desenat pe cât de bine am putut o astfel de poartă. Apoi am venit cu pata de acuarelă maro și deasupra am scris citatul cu marker-ul ice ice baby de la Faber Castell.

Am vrut musai să fie un citat legat de Paris și mă bucur că am găsit unul din Hemingway. Cât timp am fost acolo, prietenul meu mi-a spus foarte multe despre autor, fiind un fan al acestuia. Hemingway a trăit o parte din viață la Paris și chiar are o carte numită A Moveable Feast – autobiografia lui din acea perioadă. Încă nu am citit-o, dar am adăugat-o pe listă. De asemenea sunt multe locuri în oraș pe care autorul le frecventa, cum ar fi librăria Shakespeare & Co. sau cafeneaua Cafe de Flore.

Calendarul

3-3

Pentru această pagină m-am inspirat mult de la Estrella @bujoforstars. Ea a avut temă cu Paris în februarie și mi-a plăcut extrem de mult ce a făcut. Am vrut ca măcar un spread să fie recreat după ce a făcut ea.

Am folosit acuarele, markerele metalice Faber Castell, liner și creion colorat de la Derwent.

Mood tracker

IMG_0704

Aici am avut o viziune – am vrut ca la final tracker-ul să arate ca un perete dintr-un muzeu. În mare parte îmi place ce a ieșit, dar parcă ceva lipsește. Cred că trebuia să fi colorat fundalul.

Titlul e scris cu marker Faber Castell Metallics, iar ramele sunt colorate cu acuarelă sidefată. Stările le colorez cu markere Tombow Dual Brush Pen.

Habit tracker

IMG_0711

Până am ajuns la habit tracker, am început să rămân fără idei. Așa că am mers pe un layout simplu, aproape identic cu cel din ianuarie. 

Am și weight tracker sub. În ianuarie-februarie am ținut o semi-dietă/plan alimentar cu restricție calorică & sport. Dar fix după ce s-a încheiat, am mers la Paris. Tot ce am construit într-o lună, am dărâmat în 4 zile. (Upsi!) Mi se pare că e greu să dai jos doar 2kg și să fii sigură că rămân date jos. Pe de altă parte e bine că sunt doar 2. În fine, voiam doar să explic de ce am weight tracker. Luna asta am reflectat mai mult la de ce mă obsedează acele 2kg și s-ar putea să-l elimin din setup pe viitor. 

Spread-uri săptămânale

Aici îți arăt doar două spread-uri, pentru că atât am momentan. 

3-2

Primul spread e foarte, foarte simplu și compact. Am folosit doar markere Tombow Dual Brush Pen pentru chenare și detalii + markere Faber Castell Metallics pentru inițiala fiecărei zile.

week2

La al doilea weekly am aplicat aceeași tehnică folosită și la cover page – pată de acuarelă albastră și carton negru decupat la Silhouette. Apoi am scris fiecare listuță în ziua potrivită, tot așa – în format compact. Mi-a ajuns de fapt pentru 2 săptămâni!

Și aici ideea vine de la @bujoforstars. (Am pus mai jos, în secțiunea Inspirație și spread-urile făcute de ea din care m-am inspirat, dacă ești curioasă.)

Pentru al treilea weekly, o să te rog să stai cu ochii pe Instagram, va fi postat doar acolo. Pot să-ți dau doar un mic spoiler – macarons!

Inspirație

Cap de afiș în secțiunea asta este cu siguranță Estrella @bujoforstars cu tema ei din februarie. Am pus aici cover page-ul ei și cele două spread-uri din care m-am inspirat pentru calendar & weekly spread.

Am văzut spread-uri și idei superbe și la @chardangerfield.art:

Un stil diferit și puțin mai jucăuș poți vedea la @seed_successful_you:

O idee și de la @andrealetterss, dacă ești fană a stilului scrapbook:

Și nu în ultimul rând, o idee de tracker de la @jamdoodless care deși nu vine dintr-o temă cu Paris, eu zic că se potrivește perfect!

Cam asta a fost tema mea cu Paris. Sunt curioasă cum ți s-a părut și mi-ar plăcea să-mi spui în comentarii! (Unde poți să-mi spui și despre ce ți-ar plăcea să scriu săptămânile viitoare!)

 

Cam atât am avut în plan pentru astăzi!

 

Sper să ne auzim cu bine data viitoare,

 

Rox

Share This Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *