Beautiful Abstract Mobile Wallpaper In Pink Color Background

Tema de bujo a lunii februarie – Roz 💕

Salutareee! Azi e 1 februarie și începem luna cu spor – vorbim despre tema din bujo a lunii acesteia: pete de culoare roz! 

Pentru luna asta am vrut să fac setup-ul din bujo împreună cu voi, așa că am avut un live pe Instagram săptămâna trecută fix cu acest subiect. Nu am apucat să îl anunț și pe blog, dar dacă l-ai ratat, l-am salvat pe profil și îl poți revedea aici.

Idee și concept

Am ales o temă simplistă pentru că am vrut să mă asigur că nu stăm 3h pe live să o facem (nu cred că ar sta cineva atât oricum). Așa că petele de culoare au fost my go-to. Pe lângă faptul că e ceva la care nu poți da greș, e și foarte personalizabil. Eu am ales culoarea roz, dar tu poți reproduce tema cu orice culoare îți e ție dragă! 

Hai să lăsăm vorbăria totuși și să trecem la treabă! Fă-ți o cafea sau un ceai bun și să începem!

Instrumentele folosite

  • bullet journal-ul sau agenda (dacă acum începi – un caiet gol)
  • creion
  • radieră
  • 2 carioci în nuanțe diferite ale aceleiași culori (eu am ales un roz închis și unul mai deschis); de asemenea poți folosi creioane, acuarele sau orice instrument preferi în locul cariocilor
  • 1 liner (pix) preferabil negru, dar e ok și altă culoare
Opțional:
  •  liniar (dacă vrei să ai linii perfect drepte)
  • stickere sau washi tape în nuanțe de roz

Execuție

prima pagina bujo februarie

Prima pagină

Pentru prima pagină a lunii am desenat pur și simplu 2 pete de culoare, fără să le dau o formă anume. Una cu rozul închis, una cu cel deschis. Am scris apoi numele lunii – Februarie. Am explicat pe live cum am dat efectul de fake calligraphy fără să folosesc un brush pen, așa că dacă vrei să afli, go watch the live! 

După asta, am adăugat în plus câteva pete mai mici de culoare în jur, la fel – fără o formă anume.

Ceva nou luna asta – am ales să fac setup-ul lunii în limba română! Este prima oară când fac asta și sper să iasă ok. Va fi interesant să-mi amintesc de fiecare dată să NU scriu în engleză. (Deja am dat-o în bară la setup-ul pentru a doua săptămână, dar am rezolvat-o ușor; povestesc când ajungem acolo.)

calendar februarie

Calendarul

Calendarul lunii este simplu, pe o singură pagină. Ca elemente decorative am adăugat deasupra și dedesubtul lui o bandă de pete de culoare care in the end dă impresia unui washi tape (zic eu). Dacă vrei și ai washi tape, poți pur și simplu să lipești 2 bucăți în loc să desenezi. 

Sub calendar am lăsat loc pentru obiectivele lunii. Obiective măricele zic eu, hehe!

bujo tracker de stare februarie

Tracker-ul de stări

Dacă tot am făcut tot setup-ul în limba română, am zis să folosesc aceiași termeni și aici. Acest tracker de stare e complet inspirat de @roxpaperstickers, o să vezi un pic mai jos și spread-urile ei.

bujo obiceiuri februarie

Obiceiurile lunii

Aici am desenat tracker-e obișnuite, în formă de calendar. O pagină simplă, dar foarte utilă!

Spread-urile săptămânale

În live am creat doar spread-ul primei săptămâni, dar aici pot să-ți arăt și al doilea spread. 

w1 februarie

Pentru prima săptămână am împărțit spațiul în 6 coloane. La începutul fiecăreia am desenat câte 2 pete de culoare și am scris data. Sub am scris ziua, în limba română. 

Dacă ai fost cu mine live, ai avut ocazia să vezi ce amețită sunt. Am zis că nu o să începem cu ziua de luni, deoarece luna februarie începe marțea. Și ce am făcut scriind zilele? Am început cu ziua de luni! Dar n-a fost o problemă, am arătat și cum poți rezolva o astfel de greșeală foarte rapid!

w2 februarie gresit
w2 februarie corect

Pentru al doilea spread am împărțit spațiul în 8 căsuțe și am desenat în fiecare 1 sau 2 pete de culoare mari. Apoi am scris cu un roz și mai închis ziua și data… doar că din obișnuință le-am scris în engleză! Și uite așa a apărut peste tot încă o pată de culoare de un roz mai închis, peste care apoi am scris data și ziua în limba română cu un pix cu gel alb!

Practic, cu aceste 2 weekly spread-uri ți-am și arătat 2 metode prin care să repari greșeli făcute în bujo! Oare să fac un articol dedicat acestui subiect? 🤔 Spune-mi în comentarii dacă ar fi de interes!

Inspirație

Am avut 2 surse importante de inspirație pentru bujo luna asta – @roxpaperstickers și @sunshine_journal_.

Pe Rox am și menționat-o în live. Ea a avut 2 teme care m-au inspirat, una cu roz (de unde am luat și tracker-ul de stări) și una cu verde. Las aici câteva poze de la ea.

La Claudia (@sunshine_journal_) am văzut o singură temă de genul suuuperbăăă. Nu mă crede pe cuvânt, uite și dovezile:

Și gata și cu tema lunii februarie! 2 spread-uri săptămânale lipsesc momentan din bujo. Unul cred ca o să îl sar, deoarece ar trebui să fiu plecată undeva în săptămâna aceea (😁). Iar celălalt sigur va apărea pe Instagram, așa că ne vedem acolo!

 

Cam atât am avut în plan pentru astăzi!

 

Pe data viitoare,
Rox

Share This Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *