Comenzile plasate în perioada 26 ianuarie - 4 februarie, vor fi expediate începând cu data de 5 februarie 2024. Transport gratuit pentru comenzile de minim 150 RON!
10-2

Tema BuJo a lunii octombrie – Familia Addams 🫰🫰

Pot spune că tema de BuJo a acestei luni m-a luat chiar și pe mine prin surprindere! Aveam o cu totul altă idee, care deși nu era 100% conturată, era fixă în mintea mea de câteva luni bune! Daaar de pare că a fost suficient să văd o poză online ca să-mi schimb părerea!

Nu o să-ți dezvălui care era tema inițială, deoarece am amânat-o pentru luna noiembrie. Dar te las să ghicești în comentarii!

Între timp, să-ți povestesc despre tema acestei luni: Familia Addams!

Ideea din spate

De când eram mică mi-a plăcut familia Addams! Țin minte destul de vag că atunci când eram mică-mică erau pe Cartoon Network desene cu ei.

Addams Family cartoons

Ce îmi amintesc cel mai clar însă e serialul de pe FoxKids/ Jetix. Varianta asta urmărit-o cu cel mai mare drag și cumva la personajele astea mă duc cu gândul când aud de familia Addams.

Addams Family series

Mai sunt și filmele, bineînțeles, pe care le vedeam uneori pe ProTV și le-am revăzut în ultimii ani pe Netflix.

Addams Family movies

Și mai sunt animațiile cele noi (care am constatat cu surprindere abia acum, când m-am apucat de tema de BuJo, că sunt făcute după vechile desene animate).

Addams Family animation

Șiii mai urmează să apară și serialul Wednesday pe Netflix.

Addams Family Wednesday

Sinceră să fiu, un poster al serialului a fost cel care mi-a dat ideea pentru tema de BuJo. Și aproape că am ignorat ideea, zicându-mi că-i prea complexă. Dar mă bucur că n-am făcut asta! Ce altă temă ar putea fi mai potrivită pentru luna octombrie?

Materiale folosite

Planificarea lunii octombrie

În general, am mers pe look & feel-ul vechilor desene animate. Nu știu să desenez portrete realiste și nici n-am vrut să mă bazez exclusiv pe poze printate.

Cover page (Prima pagină)

addams family cover

Pentru prima pagină sau pagina de copertă am decis să desenez familia Addams. Cu emoții m-am apucat, dar îmi place ce a ieșit. 

Am mers pe o paletă alb-negru cam pentru întreaga temă, foarte puține elemente fiind de o altă culoare.

Citat

addams family song

Ca citat am folosit versurile cântecelului de intro de la Familia Addams.

Calendar & trackere

10-7

Pe următoarele pagini am adăugat un calendar cu lista de task-uri și evenimente principale ale lunii. Iar apoi am adăugat mood tracker-ul, habit trackerele și un screen time tracker (care ar intra tot sub umbrela de habits in the end).

Recunoștință

gratitude

În loc de paginile în care notam de obicei câteva rânduri pe zi, ca să am amintire, am ales să merg pe o listă de recunoștință. Sunt conștientă că am multe motive de a fi recunoscătoare, dar nu sunt mereu atentă la ele. Așa că, poate dacă notez zilnic 1-2-3, o să-mi dezvolt un pic acest simț.

Planificarea săptămânilor

În general organizarea săptămânilor e ușor haotică. Am câteva călătorii în plan și din acest motiv nu prea am nicio săptămână completă lun-duminică în BuJo.

october week 1

Pentru prima săptămână am făcut un spread mic, pe o singură pagină, cu lait motiv-ul paianjenilor.

october week 2

Am sărit complet peste perioada 9-18 octombrie (am câteva to do lists separate pentru atunci) și următorul weekly spread este pentru 19-23. Aici le-am desenat pe Wednesday și Morticia & am notat câte un citat al fiecăreia. Tot aici poți vedea singurul element color din această temă – trandafirul pe care îl taie Morticia.

Ultimul weekly (24-31) nu e gata încă, dar dacă nu vrei să-l ratezi, stai cu ochii pe Instagram.

Inspirație

Singura temă cu Familia Addams pe care am văzut-o înainte de a o face și eu a fost aceasta, de la @metro_boulot_bujo.

Ulterior am văzut că și @wickedawesomearts are această temă chiar luna asta!

Gata și cu tema pe octombrie. Tu ce temă ai ales luna asta?

 

Să ne auzim cu bine și data viitoare!

Rox

Share This Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *