Comenzile plasate în perioada 26 ianuarie - 4 februarie, vor fi expediate începând cu data de 5 februarie 2024. Transport gratuit pentru comenzile de minim 150 RON!
pexels-jess-bailey-designs-1018133

Pregătește-ți bullet journal-ul pentru 2022!

Începutul de an e cel mai bun moment să începi un bullet journal. Însă nu te lăsa descurajat(ă) dacă nu ai avut toate spread-urile pregătite pe 1 ianuarie! Poți să-l începi oricând! 

Pentru a-ți veni în ajutor cu puțină inspirație, m-am gândit să-ți arăt setup-ul meu pentru anul ăsta. Sper să-ți fie de ajutor!

Agenda folosită pentru Bullet Journal

Anul ăsta am plăcerea să folosesc agenda Smart Notes de la Smart Pen

SmartPen a lansat această agendă, perfectă pentru bullet journal, spre sfârșitul anului trecut. Din punctul meu de vedere e cea mai bună opțiune de pe piața din România. Are 192 de pagini (cred că vor fi suficiente pentru tot anul), iar grosimea hârtiei este de 160gsm. Suportă orice mediu, chiar și acuarele. Trust me, I tried it! (Vezi mai jos.)

Cei de la SmartPen au fost super-drăguți și mi-au dat și un cod de reducere special pentru tine! Dacă folosești codul ROX20 la achiziționarea unei agende, vei avea 20lei reducere. (Reducerea se cumulează cu promoția deja existentă pe site în momentul de față și se aplică și seturilor care conțin agenda!) Dacă vrei să profiți de asta, eu zic să te grăbești – codul expiră la sfârșitul lunii!

Setup-ul Bullet Journal-ului pentru 2022

Anul ăsta mi se pare că am ales un setup relativ simplu – fără multe trackere, fără chestii făcute doar de dragul faptului că le-am văzut online, fără desene complicate.

Am lucrat doar cu markerele pastelate de la Stabilo Boss – roz, mov, galben și albastru și un liner negru (Mono drawing pen 03 de la Tombow – singurul liner din experiența mea care nu se întinde când dai cu carioca peste). 

De asemenea, am făcut doar tracker-ele pe care știu că le voi folosi. (E și unul de care nu sunt sigură, dar îți povestesc când ajungem la el.)

Cover

Începem cu primul spread, unde pe dreapta am scris anul, iar pe stânga am scris cuvintele anului pentru mine – focus & grow. De asta simt că am nevoie anul ăsta – să mă concentrez pe ceea ce îmi propun să fac și să cresc.

2022 Cover page

Future log

Urmează „future log-ul” sau planificarea viitorului, unde am făcut câte un calendar pentru fiecare lună și am scris evenimentele care știu că vor avea loc atunci (zile de naștere, sărbători, vacanțe etc.).

2022 Future Log

Rezoluții

Apoi ce să urmeze, dacă nu pagina cu rezoluții? Le-am împărțit cât de cât pe categorii – personal, bujo, professional, couple, health, dar am lăsat și o secțiune pentru others. Da, e goală. Se pare că am lăsat-o degeaba. Însă cel mai probabil voi nota acolo lucrurile de care îmi amintesc pe parcurs și țeluri noi pe care mi le propun. La urma urmei, poți oricând să îți setezi noi obiective!

2022 Resolutions

Vision Board

Pentru prima dată mi-am făcut un vision board în bullet journal. Mi-a plăcut mult procesul și faptul că e ceva atât de vizual. Sigur o să mai fac! Poate și mood board-uri lunare. Rămâne de văzut.

2022 Vision Board

Trackere anuale

Am și câteva trackere anuale și nelipsitul Year in Pixels/an în pixeli, care e un fel de mood tracker anual.

2022 Annual Trackers

Amintiri

Am creat un spread pentru amintiri lunare, unde încă nu m-am hotărât dacă voi scrie câte ceva sau voi lipi poze. Cred că voi încerca să le fac pe ambele.

2022 Memories

Pași zilnici

Și ultimul tracker, de care ziceam că nu-s foarte sigură – un tracker de pași. Aș vrea să ies mai mult din casă anul ăsta și mi-am zis să monitorizez câți pași fac. Nu știu dacă mă voi ține să îl completez, dar oricum informația asta e ușor de găsit în telefon, așa că voi putea completa din urmă.

2022 Steps

Zilele trecute mi-am dat seama că am uitat să adaug o pagină pentru a track-ui treburi ce țin de administrarea casei – contoarele de apă, facturi, asigurarea mașinii și alte cele. Dar îl voi adăuga după setup-ul lunii ianuarie. Nu țin să am un bujo perfect, cât să îmi fie util!

Setup-ul lunii ianuarie

Și deoarece nu vreau să am doar articole despre setup-ul din bullet journal luna asta, am decis să includ tot aici și setup-ul lunii ianuarie.

Luna asta tema este 🌲 pădurea 🌲

Ideea a venit de la comunitatea de pe Instagram. 

La sfârșitul lui octombrie, am făcut un poll pentru a decide tema lunii noiembrie. Deși la momentul respectiv pădurea a ieșit pe primul loc, am fost rebelă și am făcut o temă cu opțiunea de pe locul 2 – ceaiul. (Dacă vrei să vezi mai multe, găsești aici articolul despre acea temă.) 

Am promis însă că voi face și o temă cu pădurea, și iată-ne! Mă bucur mult că am procedat așa. Cred că astfel am reușit să scot ce e mai bun atât din tema cu ceaiul, cât și acum, din cea cu pădurea.

Să trecem totuși la setup.

Cover

January 2022 cover

Cover page-ul sau coperta lunii am pictat-o inițial pe alta foaie, pe care am lipit-o apoi în bullet journal. Mi-a fost frică nu cumva să nu-mi iasă. (Dar e mult mai simplu decât pare, să știi! Pe mine m-a ajutat acest video; am folosit hârtie normală, nu hârtie pentru acuarele.)

Pe partea stângă am vrut să pictez o cabană în pădure. Am picatat-o. Mi-a luat 3 ore. Dar nu se potrivea deloc – avea prea multe culori și elemente diferite. Așa că, nervoasă că mi-a luat atâta timp și n-a ieșit cum îmi imaginam, pur și simplu am lipit hârtia verde deasupra. Și vai, ce bine am făcut! În acel moment m-am gândit să nu mă mai complic cu atâtea elemente, să rămân doar la brazi verzi și hârtia la maro. Așa că am lipit hârtia maro (craft paper) deasupra, am scris citatul și gata.

Și astfel am făcut una dintre temele mele preferate de când am bujo! Sometimes less is more! 

Calendar

January 2022 calendar

Urmează calendarul lunii – din nou brazi + craft paper.

Mood tracker

January 2022 Mood Tracker

Următorul spread este mood tracker-ul, cel mai complex spread de luna asta (și preferatul meu). Inspirată de o imagine văzută la @bujo__gram cam pe când începusem eu să am un bujo, am creat acest mood tracker sub forma unui dulap. Un dulap dintr-o cabană din pădure, unde găsești pulovere sau pături pentru nopțile reci. 

Habit trackers

IMG_5537

Pagina cu habit trackere + weight tracker-ul (de 5 ani mă „lupt” cu 3 kg care nu-mi convin, anul ăsta încerc cu adevărat să câștig lupta).

Câteva rânduri pe zi

January 2022 A Few Lines A Day

Pagina pentru câteva rănduri pe zi e și ea extrem de simplă – doar hârtie maro lipită pe pagina din bullet journal. (Cred că va fi necesar să mai fac câteva pagini de genul, dar aștept mai întâi să o umplu pe asta.

Weekly spreads

January 2022 Week 1

Primul weekly spread a ieșit cam așa. Am revenit (temporar?) la spread-urile cu spații egale, delimitate de dinainte, pentru fiecare zi. Așa am simțit luna asta.

January 2022 Week 2

Și al doilea weekly spread are tot spații pre-delimitate, doar că sub o formă diferită.

Va mai urma încă unul și (poate) o pagină cu amintiri/ momente notabile de luna asta. Dacă te roade curiozitatea, stay tuned pe instagram. Sigur apar acolo!

Inspirație & alte idei pentru Bullet Journal

În mod normal aș link-ui aici spread-uri și idei de la alți creatori. Dar cred că e deja suficient de lung articolul, așa că vin doar cu un sfat: caută pe Google/ Instagram/ Pinterest idei pentru ce ai TU nevoie și creează-ți doar acele spread-uri care te vor ajuta!

Cam atât („doar” atât, hahah) am avut în plan pentru astăzi!

 

Pe data viitoare,
Rox

Share This Post

2 răspunsuri

  1. Anul acesta nu am reușit să pornesc cu ianuarie. Pentru prima dată în ultimii 4 ani de când fac bullet journaling. Chiar acum pregătesc februarie. Ești inspirație!♥

    1. Cel mai mult mă bucură mesajele de genul ăsta! Ține-o tot așa! Dacă rămâi fără inspirație, diseară la ora 18 am un live pe Instagram în care pregătesc și eu setup-ul pentru februarie, te aștept cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *