0-3-4

7 sfaturi să te ții de rezoluții anul ăsta!

Ianuarie e prima lună din an, cea în cu toții ne setăm rezoluții pentru întregul an. Dar cum facem să ne și ținem de ele? Am pregătit în acest articol câteva sfaturi care sper să te ajute!

IMG_5732

Formulează-le cât mai clar!

Primul lucru la care ar trebui să fii atentă e felul în care îți scrii rezoluțiile. Să zicem că îți dorești să citești mai mult. Dacă formulezi rezoluția astfel – „vreau să citesc mai mult”, cum vei știi când ai atins-o? În schimb dacă o formulezi clar – „vreau să citesc X cărți” sau „vreau să citesc de X ori pe săptămână” va fi ușor să vezi dacă la final de an ai îndeplinit-o sau nu!

Prioritise scrabble

Prioritizează și setează un număr mic de rezoluții!

Știu, ți-ai propus să lucrezi la toate aspectele pe care vrei să le îmbunătățești la tine. Asta am făcut și eu! Dar nu e realist să lucrezi la 50 de lucruri de-odată. Gândește-te care sunt prioritățile tale în momentul de față și setează-ți rezoluțiile în funcție de asta. Limitează-te la 10, poate 20 maxim. Astfel o să ai timp să te ocupi de toate.

Eu de exemplu aș vrea să mă mut, să am un business, să fac mai mult sport, să călătoresc, să mănânc sănătos, să mă educ financiar, să lucrez la dezvoltarea mea personală etc. Sunt MULTE! Și nu sunt realizabile toate într-un an. Așa că pentru anul ăsta mi-am pus pe listă doar ceea ce „arde” cel mai tare. Iar cu restul ne vedem la anul!

Coffee, planner, watch, office supplies

Fă un plan!

Un lucru care te ajută atunci când îți setezi rezoluții majore este să creezi și un plan pentru a le duce la bun sfârșit. Adică să definești concret pașii sau modurile prin care le vei îndeplini.
Vrei să strângi o anumită sumă de bani? Notează ce vei face pentru asta. Vrei să fii mai apropiată de prieteni? Gândește-te cum: îi sun săptămânal, ne vedem o dată pe lună, mergem într-un loc nou etc.

Habit tracker

Creează trackere!

Ceva în legătură strânsă cu crearea unui plan sunt trackerele. 

Dacă ai creat deja un plan, poți crea trackere care să te ajute să monitorizezi progresul. 

Ca să vorbim strict pe exemplele de mai sus – poți avea un tracker în care bifezi câte o căsuță pentru fiecare 100 de lei puși deoparte sau un tracker în care să bifezi de fiecare dată când te vezi cu prietenii.

Și ca un exemplu personal – unul dintre lucrurile pe care mi le-am propus eu anul ăsta este să am „Meatless Mondays” (să nu mănânc carne lunea). Motivul are în spate faptul că planeta noastră e pe ducă și industria agricolă contribuie foarte mult la poluare… sunt multe de povestit aici, și nu e acum momentul. Însă ce voiam să-ți zic e că mi-am creat un tracker pentru asta, unde bifez câte o căsuță în fiecare zi de luni în care nu mănânc carne.

Pentru mai multe idei de trackere, poți să arunci o privire la acest articol, unde am împărtășit întreg setup-ul meu din bullet journal pentru anul meu 2022.

New years resolutions note

Ține lista de rezoluții la vedere!

Printre cele mai importante lucruri atunci când vine vorba de rezoluții este să le ții la vedere, într-un loc în care să dai cu ochii de ele măcar o dată pe lună. Eu mi-am creat lista în bullet journal și inevitabil arunc câte un ochi pe ea (să văd ce mai pot bifa, hehe!).

Dacă îți scrii lista și uiți de ea într-un colț până anul viitor, s-ar putea să și uiți ce ți-ai propus…

0-3-4

Fă un vision board...

… și ține-l la vedere! 

Cred că un vision board ar fi cea mai ușoară și drăguță cale de a-ți ține rezoluțiile la vedere. Ce este un vision board? Pe scurt – e un colaj cu poze. (Ca cel din poza principală a articolului.)

Imaginează-ți ce vrei să obții anul ăsta și cum va arăta viața ta după ce obții acele lucruri. Caută poze (eu de pe Pinterest mă inspir) care să reprezinte acele lucruri și fă un colaj cu ele. Și voila! Ai propriul tău vision board!

IMG_5733

Ia-le pe rând!

Ultimul sfat pe care îl am pentru tine este: ia-le pe rând. Fie că ți-ai setat mai multe sau mai puține rezoluții, e greu să te ții de toate de-odată. Vei ajunge să fii copleșită și să vrei să lași totul baltă. 

Dacă le iei pe rând în schimb, s-ar putea să le bifezi una câte una pe toate!

Eu de exemplu, din toaaată lista pe care mi-am propus-o, m-am concentrat momentan doar pe partea de a avea un stil de viață mai sănătos. Când simt că am bifat asta sau că am suficientă energie încât să mai lucrez la încă un aspect, mă voi muta la următoarele rezoluții.

Ți-a plăcut articolul? Ți-a fost de folos vreunul dintre sfaturi? Am avut ideea de a-l scrie după ce am fost invitată să răspund la câteva întrebări despre acest subiect de către cei de la Dacris (găsești tot interviul aici). Am primit ulterior și alte întrebări pe Instagram și mi-am dat seama că ar fi util să adun sfaturile într-un articol.
De-acum… ne țin pumnii (și ție, și mie) să reușim să ne bifăm rezoluțiile! 

Cam atât am avut în plan pentru astăzi!

Pe data viitoare,
Rox

Share This Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *