Comenzile plasate în perioada 26 ianuarie - 4 februarie, vor fi expediate începând cu data de 5 februarie 2024. Transport gratuit pentru comenzile de minim 150 RON!
IMG_2220

+10 idei de folosire a Washi Tape in BuJo

Dacă ești pe aici de mai mult timp, s-ar putea să fii ca mine și să ai o colecție mare de papetărie, cu multe washi tapes careee… sinceră să fiu, cam stau nefolosite. Sper ca articolul de azi să te ajute și să îți dea câteva idei de ce poți face cu washi tape in BuJo.

Ce-i aia washi tape?!

Ca să începem cu începutul, hai să-ți explic ce este acest washi tape (în cazul în care nu știi deja).

Washi tape-ul este o bandă adezivă similară scotch-ului, însă este făcută din hârtie japoneză, ușor transparentă, cu diverse modele colorate. 

Fun fact – făcând research pentru acest articol, am aflat washi tocmai asta înseamnă: wa = japonez, shi = hârtie. 

Nu știu de ce trăiam cu impresia că washi tape-ul există de când lumea prin Asia. Ei bine, am aflat că nu! 

Deși washi (hârtia japoneză) există într-adevăr de milenii, washi tape-ul a apărut abia în anul 2006Atunci, o companie japoneză care producea benzi adezive din hârtie (simple, nu colorate) încă din 1961 a fost contactată de un grup de 3 femei din Tokyo. Acestea voiau doar să le arate în ce modalități creative au reușit să le folosească produsele, adică benzile din hârtie. Văzând creativitatea femeilor, a luat naștere ideea de a crea aceste benzi adezive colorate pentru a fi folosite în scopuri creative.

Cum putem să folosim washi tape in BuJo

Răspuns scurt – oricum! 

Dar las mai jos și răspunsul lung dacă tot suntem pe subiect. 😁

1. Pentru a delimita diferite secțiuni

Dacă te-ai plictisit să delimitezi diversele secțiuni din BuJo prin simple linii sau chenare, washi tape-ul poate fi o alternativă!

Aici l-am folosit pentru a delimita zilele săptămânii.

washi tape in bujo delimitare
2. Pentru a mai adăuga o pagină

Se poate întâmpla să vrei să mai adaugi ceva în bujo și să nu mai ai loc. O soluție simplă e să mai adaugi o pagină. Sau poate să vrei pur și simplu să adaugi un alt tip de hârtie în bujo. Oricare ar fi situația, poți atașa foarte ușor o pagină în plus cu un washi tape simpatic!

De exemplu, aici am adăugat o foaie de hârtie roșie pentru quote page.

washi tape adauga o pagina
3. Pentru a lipi diverse lucruri - fotografii, hârtie colorată, plante

Dacă vrei să lipești ceva în bujo, o poți face tot cu washi tape, pentru un look mai colorat și creativ!

IMG_1925
4. Pur și simplu în scop decorativ

Ca și în cazul stickerelor, washi tape-ul poate fi folosit pur și simplu cu scop decorativ, pentru a adăuga o pată de culoare.

Aici de exemplu am folosit bucățele din washi-ul verde pentru a adăuga mai multă culoare paginii, culorile imaginilor fiind mai închise/ desaturate.

5. Pentru a-ți umple trackerele

De asemenea, washi tape-ul poate fi folosit pentru a umple trackere.

Aici e tracker-ul meu de pagini citite/ săptămână din reading journal, din 2021, pe care l-am umplut cu un washi roz, îngust!

IMG_1929
6. Pentru a crea tab-uri/ semne de carte

Washi tape-ul poate fi folosit și pentru a crea tab-uri în bujo, ca să găsești mai ușor anumite pagini.

Eu l-am folosit așa tot în reading journal. Pentru că nu vreau să am un reading journal nou în fiecare an, am pus câte un mic tab din washi tape să delimitez anii.

IMG_1928
7. Lipește-l pe marginea paginilor pe care le folosești mai des

O altă metodă de a folosi washi pentru a găsi mai des anumite pagini/ secțiuni din bujo e să lipești câte o bucată de-a lungul paginii.

Eu folosesc metoda asta în jurnal, pentru a delimita lunile (și anii), și într-un caiet pe care îl folosesc când vreau să schițez idei înainte de a le crea în bujo.

IMG_1927
8. Pentru a acoperi greșeli

Ți s-a întâmplat vreodată să faci o greșeală în bujo și să o observi prea târziu? O metodă de a o repara e să o acoperi cu washi tape!

Aici am scris inițial *May* pe mijloc, în loc de *June*. Am rezolvat cu washi!

IMG_1923
9. Pentru a decora coperta bujo-ului

Dacă nu îți place coperta bujo-ului, dacă ai murdărit-o sau dacă pur și simplu te-ai plictisit de ea, poți să-i schimbi ușor aspectul cu niște washi tape! 

Posibilitățile de decor sunt infinite, eu aici am adăugat o singură bandă aproape de margine, pentru că era prea simplu și totuși nu voiam să fie nici prea împopoțonat.

IMG_1926
10. Pentru a umple spațiile goale

Uneori după ce termini de completat o pagină mai rămân spații goale. 

În cazul de mai jos, e vorba de partea de jos a paginii, pe care am lipit washi tape-ul cu frunze + cel portocaliu, ca să nu rămână spațiu gol.

11. Pentru a crea titluri creative

Poți folosi washi tape pentru a crea titluri diferite, cu un plus de creativitate.

Aici am scris a doua parte a titlului pe washi tape de exemplu.

În acest al doilea caz am folosit washi tape la titlu pentru a umple spațiile rămase goale. Deși deja colorat, titlul părea incomplet fără acele bucățele de washi.

Unde găsim washi tape în România?

Cu toate minunățiile pe care le vedem pe Instagram și Pinterest, la noi nu e așa ușor să găsești washi tape drăguțe. Așa că o să las aici câteva locuri de unde îmi iau eu de obicei (dacă ai ceva de aduăgat, scrie-mi în comentarii).

Primul loc unde am găsit washi tapes la noi a fost Jumbo. Am fost fascinată și super-fericită. Din păcate n-am văzut modele noi de mult la ei.

Alte locuri în care găsești washi tape la prețuri accesibile sunt Pepco (din când în când) și mai ales Kik! Cele mai multe washi tapes din stocul meu actual sunt de la Kik.

Recent s-a deschis în Timișoara și un magazin TEDi, am găsit și la ei câteva modele. Tot în Timișoara am mai găsit washi tapes drăguțe și foarte accesibile în magazinul Ximi (era pe undeva prin Iulius Mall, lângă intrarea de sus de la H&M acum vreun an, dar cred că între timp s-a mutat sau s-a închis).

Pe lângă magazinele fizice, am văzut washi tape și pe site-urile Paperie, Incandlescent și Klipa, iar pe Emag găsești modele de la diverși furnizori.

Cele mai drăguțe washi tapes însă le am de pe… AliExpress. 😂

 

 

Ești și tu fan washi? Dacă da, cum le folosești cel mai des? Spune-mi în comentarii!

 

Să ne auzim cu bine și data viitoare,

Rox

Share This Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *