Comenzile plasate în perioada 26 ianuarie - 4 februarie, vor fi expediate începând cu data de 5 februarie 2024. Transport gratuit pentru comenzile de minim 150 RON!
Christmas-at-Hogwarts-in-Great-Hall

Tema de bujo a lunii decembrie – A Hogwarts Christmas

Până acum, în luna decembrie am avut mereu tema de bujo cu Crăciun. Anul ăsta am vrut să fac ceva un pic diferit și am mers pe A Hogwarts Christmas sau Un Crăciun la Hogwarts. (Hogwarts fiind, pentru cine nu știe, Școala de Magie și Vrăjitorii din seria Harry Potter. ⚡️)

Idee & concept

De mică am fost fană Harry Potter. Și încă sunt. Am crescut odată cu filmele, iar seria de cărți a reprezentat pentru mine începutul plăcerii de a citi. Au fost primele cărți pe care le-am citit cu drag și nu doar pentru că trebuia.

În mintea mea există o asociere puternică între Crăciun și Harry Potter. Așa cum la început de decembrie știi că urmează si fie la TV filmele Singur Acasă, atunci când eram mică Harry Potter era mereu la TV în primele zile de Crăciun. Prima carte Harry Potter pe care am citit-o, am primit-o de Crăciun. (Era volumul 7, nu le-am citit în ordine.)

Așa că, fără alte adăugiri, luna asta am ales să-mi imaginez că trăiesc un Crăciun la Hogwarts.

hogwarts

Execuție

Pentru a realiza spread-urile de luna asta am folosit toate tipurile de materiale pe care le am: acuarele, markere, brushpens, linere, creioane colorate, markere metalice, markere cu vopsea. O să specific la fiecare spread ce am folosit pentru a-l face, pentru că materialele diferă.

În primul rând cover page-ul: am imaginea asta în minte de prin septembrie, de când am decis că asta va fi tema lunii decembrie. (Da, uneori se mai ia decizia și cu câteva luni în avans.)

Am încercat să redau imaginea de mai sus (cea din gif). Nu mi-a ieșit chiar conform așteptărilor, dar tot sunt mândră că am reușit să fac așa ceva în acuarelă, pe o pagină A5. 

Am desenat totul în creion, după care am venit cu straturi de acuarelă deasupra. După ce s-a uscat, am adăugat fulgii de zăpadă cu marker cu vopsea albă. Tot cu acel marker am scris inițial și titlul, dar mi s-a părut că nu se vede suficient de bine, așa că am revenit deasupra cu marker metalic auriu.

La pagina cu calendarul am încercat să redau tot o scenă din Harry Potter, în care Profesorul Flitwick împodobește un brad.

Ca materiale am rămas la acuarele și marker metalic, dar am adăugat și un pic de washi tape.

dec-2021-calendar-inspiration

Urmează paginile pentru câte un rând pe zi. Nimic complex aici, am folosit doar markere, dar am decupat pagina din stânga în forma baghetei de soc. Ah, și titlul! Titlul „In case of Obliviate” mi s-a părut perfect pentru paginile astea, având în vedere tema. În universul Harry Potter, Obliviate este o vrajă pentru ștergerea memoriei. Așa că, dacă-mi face cineva vraja asta, o să pot să-mi recuperez amintirile din spread-ul ăsta, hihi!

Habit tracker-ul este o pagină de papirus, iar trackerele în sine sunt pași. O încercare de a reda Harta Ștrengarilor. Aici am folosit liner negru și creioane colorate.

În cazul mood tracker-ului, am mers pe ceva des întâlnit în temele de bujo cu Harry Potter – bomboanele Bertie Botts All-Flavour Beans. Inițial am tot încercat să găsesc o idee diferită, dar apoi m-am răzgândit. Bomboanele astea apar mai mult în primele două filme din serie, care sunt cele mai Crăciuniste din punctul meu de vedere, așa că e o alegere bună pentru tema asta.

Nimic complex din punct de vedere al materialelor – liner negru și markere. Urmează să colorez câte o bombonică în fiecare zi, în funcție de starea dominantă/ media stărilor (adică dacă m-am simțit și bine, și rău într aceeași zi, o să zic că a fost medie).

Pentru weekly spreads te aștept pe Instagram de-a lungul lunii, pentru că doar unul singur e gata până acum. Ce pot spune e doar că vor fi destul de diferite unul de altul. 

Layout-ul fotografiilor

Simt nevoia să dedic o secțiune speciala în această tema de bujo fotografiilor făcute. Am folosit foarte multe props tematice și vreau să-ți povestesc un pic despre ele.

Background-ul principal a constat în fularul cu Gryffindor pe care l-am găsit în SinSay. Sub el am pus câteva pagini din ziarul vrăjitoresc Daily Prophet pe care le-am printat de pe Pinterest.

Tot pe Pinterest am găsit și șabloane pentru cutie de Bertie Botts All-Flavour Beans și Broscuțe de Ciocolată. Le-am printat și pe ele pe o hârtie mai groasă și lucioasă (consumând jumătate din tușul de la imprimantă 😅) le-am decupat și asamblat.

Am mai adăugat pe ici, pe colo mici chestiuțe cu Harry Potter pe care le am în colecție – radiere, baghete, bombonici care seamănă cu cele de la Bertie Botts, figurine Lego sau alte treburi printate (tot de pe Pinterest). Îmi place mult cum a ieșit. De asta am și vrut să povestesc un pic despre fundal.

Inspirație

Teme cu Harry Potter de Crăciun nu am prea văzut. Însă teme cu Harry Potter sunt din plin, așa că o să las aici câteva care mi-au plăcut și m-au inspirat.

Încep cu tema asta de la @bujologistagram, din decembrie anul trecut, care chiar e cu Harry Potter și Crăciun!

În noiembriele ce tocmai a trecut, și @dotted_ester a avut tema de bujo cu Harry Potter. Recunosc că spread-ul ăsta al ei m-a inspirat să adaug cutiile de dulciuri și biletul de tren către Hogwarts în poze.

Tot în noiembrie am văzut cea mai superbă (probabil că ăsta e un pleonasm, dar nici nu-mi pasă) tema de bujo cu Harry Potter la @utaisjournalling.

O temă de care am rămas profund impresionată este aceasta de la @apolersbujo. Nu e o simplă temă Harry Potter, ci o temă dedicată unui anume personaj – lui Severus Snape. Și dragostei lui pentru Lily (Potter). Minunată și ideea, și execuția. 

Urmează două (!) teme Harry Potter-related  de la @annasphere. Prima este dedicată magazinului Honeydukes și dulciurilor din universul Harry Potter.

Iar cea de-a doua este dedicată jocului de Quidditch (Vâjthaț).

Și tema asta de la @steph.bujo îmi place mult.

Ceva fain și de la @annajournals_.

La @metro_boulot_bujo am văzut ceva întâlnit mai rar – o temă cu Fantastic Beasts and Where to Find Them. Nu-i chiar Harry Potter, dar pe acolo!

Și pe final, mi-am amintit că am mai avut și eu o temă Harry Potter acum vreo 2 ani (noiembrie 2019). Ăsta e spread-ul meu preferat de atunci (mai multe pe Instagram, dacă ai răbdare să dai scroll).

Înainte. dea încheia, sunt curioasă – tu ești fan Harry Potter? Cu ce alte filme/ seriale/ cărți ți-ar plăcea să vezi teme de bujo? Spune-mi în comentarii! 🤗

Cam atât am avut în plan pentru astăzi!

Pe data viitoare,
Rox

Share This Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *