Comenzile plasate în perioada 26 ianuarie - 4 februarie, vor fi expediate începând cu data de 5 februarie 2024. Transport gratuit pentru comenzile de minim 150 RON!
tema bujo albine - imagine de titlu

Tema de BuJo a lunii mai – Albine și miere

Luna asta am ales o tema de BuJo pe care mi-am dorit să o abordez de… cam de când am BuJo! Doar că până acum am fost intimidată că poate nu-mi iese cum mi-ar plăcea. E vorba despre albinuțe și miere. Sau mai bine zis faguri de miere (care o să vezi că domină cam toate spread-urile).

Idee & concept

După cum spuneam, mi-am dormit de mult să fac o temă ca asta. Ce mi-a amintit însă de acest lucru, au fost albinele din Bridgerton. Așa că mi-am zis că ăsta-i momentul! 

(Bridgerton a fost tema de BuJo lunii trecute, aici găsești toate detaliile.)

Materiale folosite

Execuție

Cover page

albine cover

Cover page-ul e inspirat de pe Pinterest, de aici. Mi-a plăcut foarte mult ideea și am vrut să încerc să o ilustrez și la mine în BuJo. 

Nu a ieșit identic, dar nici nu voiam asta – voiam doar să fie aceeași idee, dar în stilul meu.

Am desenat albina și hexagoanele în creion (hexagoanele cu ajutorul șablonului din carton), iar apoi am dat un strat de acuarelă. Pe urmă, am revenit cu finelinere de diferite grosimi și în final am agăugat umbre în hexagoane, cu acuarelă de o nunață mai închisă. 

Am făcut și o mare greșeală aici. Din ceva motiv complet ilogic, am decis să desenez TOATE hexagoanele cu fineliner (chiar și pe cele de sub albină), iar în final se vedeau tare urât. Ca să diminuez un pic look-ul, am colorat albina cu un marker de un galben mai intens. Tot de văd, dar măcar se distinge ceva mai bine albinuța.

(În poza de pe Instagram pe care am folosit-o și în cover-ul articolului nu se vede greșeala asta, pentru că am folosit *magia editării*. Dar am decis să las și poza originală, în care se văd toate liniile, ca să vezi că nu-i totul perfect nici la mine.)

Calendar

tema bujo albine calendar

Am ales să fac calendarul în stânga cover page-ului, unde ar veni de obicei citatul. Nu am avut nicio idee de citat și am zis că așa fac și un pic de economie de spațiu.

Am ales hexagoane în loc de pătrate pentru calendar (și pentru multe alte pagini). Le-am colorat și am folosit stickerele cu litere ca să scriu HONEY și G-ul de la goals pentru secțiunea de obiective lunare. 

Nu se vede aici, dar am o listă de vreo 10 chestii pe luna asta, nici nu-mi vine să cred! Sper să bifez măcar jumate.

Câteva gânduri pe zi

tema bujo albine a few thoughts a day

Am mers pe cel mai simplu layout aici – doar am highlight-uit alternativ rândurile cu un galben deschis și am scris titlul cu o nuanță mai închisă. Cel mai probabil o să mai am nevoie de 1-2 pagini pentru asta, dar am loc la sfârșit, după weeklys.

Mood tracker

tema bujo albine mood tracker

Pentru mood tracker am desenat tot hexagoane și am ales mai multe nuanțe de galben pentru diferitele stări.

Habit trackere

tema bujo albine habit trackers

Ghici ce am folosit aici? Tot hexagoane, dar mai mici! 

Am optat pentru numai 4 obiceiuri pentru că de atât am avut loc pe pagină. Oricum nu simțeam nevoia să track-ui mai mult de atât luna asta, așa că e ok.

Weekly spreads & tabs

albine w1

Aici pot să îți arăt doar primul weekly pentru că restul încă nu sunt gata/pozate. Am folosit excesiv aceste stickere hexagonale. Pur și simplu pentru că se potrivesc atât de bine!

Dar vreau să îți povestesc despre tab-urile folosite:
Am decupat marginea paginilor pentru weekly spreads, lăsând câte un hexagon drept tab pentru fiecare săptămână (de la asta vin w1, w2, w3 și w4). De arătat îmi place cum arată, dar nu-s foarte sigură de utilitatea lor, cel puțin nu pentru mine… nu cred că e un element pe care îl voi reface. (Poate tot așa – din motive de design.)

Inspirație

Las aici alte câteva teme cu albinuțe care mi-au plăcut și care m-au inspirat, poate te ajută dacă vrei să creezi și tu această tema de BuJo.

Prima e de la unul dintre conturile mele preferate de bullet journalling – @art_n_foxes. Așa de creativă e fata asta! 

Albinuțe și piersicuțe de la @littleolivebujo:

Spread-uri colorate și luminate de la @blossom_bujo:

Și încă 2 poze de la @bujo.by.lo. Îmi place mult că de obicei folosește doar 1-2 nuanțe în temele ei. Asta ce le dă un aer organizat, și totuși jucăuș.

Cam atât despre tema mea. Tu ce temă ai ales luna asta în BuJo?

 

Sper să ne auzim cu bine și data viitoare,

Rox

Share This Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *