Comenzile plasate în perioada 26 ianuarie - 4 februarie, vor fi expediate începând cu data de 5 februarie 2024. Transport gratuit pentru comenzile de minim 150 RON!
6-1

Cusutul pe etamină & tema BuJo a lunii iunie

Dacă mă urmărești pe Instagram, probabil ai văzut deja care este tema de bujo a luni iunie și cât de încântată sunt de ea! Dar hei, dacă nu mă urmărești acolo, nu e târziu să afli acum! Tema lunii este cusutul pe etamină, un hobby pe care îl am încă de prin clasa a 3-a. 

Despre cusutul pe etamină

Când eram mică, nici nu mai știu cât de mică, am învățat să cos pe etamină. Nu mai tin minte cine a fost prima care mi-a arătat – mama sau una dintre mătuși. Cert e că prin clasa a 3-a, când a vrut doamna învățătoare să ne învețe, eu mă credeam deja expertă! Și m-am dus cu ditamai modelul complex pe care să-l cos!

N-a mers excelent, era un model cu un iepuraș maaare și mi s-a încurcat ața de multe ori. Dar hei, m-am dat mare în fața colegilor! (Nu faceți ca mine, vă rog io! 😂) Am continuat apoi modelul ăla și tot ce pot spune e că era atât de mare încat… nici până azi nu-i gata. (Ar fi putut fi, dar l-am abandonat.)

După clasa a 3-a și iepurașul uriaș, am continuat cu acest hobby. Nu am fost constantă, dar odată la câțiva ani reveneam la etamină și aveam o perioadă în care mă obseda (cum e și acum).

Dacă tu n-ai avut o mamă, mătușă sau doamnă învățătoare care să îți arate cum se face, am zis să-mi asum eu rolul ăsta de bunicuță care te învață să coși. Așa că am făcut un mini-tutorial despre cum se face cusătura de bază. (Mă rog, despre cum o fac eu.)

Din astfel de cruciuițe/ x-ulețe sunt alcătuite toate modelele de mai sus & multe altele.

Ăsta e board-ul meu de Pinterest pentru inspirație și modele, maybe it helps. (Sfat – începe cu ceva cât mai mic.) Eu una iubesc modelele cu mesaje cheeky, având în vedere că activitatea în sine e una de bunicuțe. Parcă dă un contrast tare amuzant să scrie *shit happens* pe așa ceva, nu?

Materiale folosite în BuJo

Și-acum că știi totul despre izvorul pasiunii mele pentru cusutul pe etamină (bună, Eminescu mă numesc!), hai să trecem la tema de bujo. Începem cu lista de materiale folosite, care… e mai aparte luna asta.

  •  BuJo (agenda SmartNotes de la Smartpen)
  • Markere Tombow Dual BrushPen
  • Brushpen-uri Pentel SignPen
  • Ac și ață 🤭

Paginile de BuJo pentru iunie

Cover Page

cover - desen cusutul pe etamina, gherghef

Am vrut ca prima pagină să ilustreze cât mai mult tema de BuJo a lunii. Așa că am desenat un gherghef (aparent așa se numește!) cu un model de cusătură – un J cu flori. 

Pe lângă ideea de cusut pe etamină, nu am vrut să merg pe prea multe modele diferite, așa că am ales în mare parte motive florale și le-am făcut pe toate cu aceeași paletă de culori.

Quote Page

quote - cross-stitching

Quote page-ul sau pagina de citat e genul de text cheeky pe care îmi place să îl văd în modelele de cusut pe etamină! Și-mi place maxim citatul ăsta, așa că nici nu puteam concepe să folosesc alt citat aici. (Și nici să n-am unul.)

Calendar + A few lines a day

cusutul pe etamina in bujo

Calendarul a fost micuț de tot luna asta, dar cred că-l prefer așa! Deși sunt pe net multe idei faine despre cum să-l umpli, eu nu-l folosesc mai deloc în cursul lunii. Așa că unul micuț pentru a avea un overview la început de lună îmi e de ajuns. Aici notez evenimentele importante din luna respectivă și obiectivele pe care vreau să le ating. (Poate dacă l-aș folosi mai des, aș și atinge obiectivele alea!)

Lângă am început partea de *A few lines a day*, care se continuă pe încă o pagină.

Apoi avem bordura care… e cusută cu ac și ață. Acum ceva timp cususem un model mic pe un carton pentru a face o felicitare. Agenda de la SmartPen având paginile grosuțe (160gsm), am zis… ce-ar fi dacă?! Și a fost – am încercat să cos direct pe pagină și a mers!

Habit Trackers

habits

La habit trackere am păstrat totul simplu – câteva floricele + stickere. (De ceva timp nu mai am chef sau energie să fiu originală la habit trackere, vreau doar să existe, ca să am pe ce le bifa!)

Mood Tracker

cusutul pe eramina hoops

În schimb, timpul economisit la habit trackere, îl cam pierd când vine vorba de mood tracker! De data asta am desenat cerculețele (gherghefurile?) și în fiecare zi desenez câte o floricică, în funcție de stare. Mi-a zis multă lume pe Instagram să-l postez și gata-completat. O să încerc să fac asta, așa că dacă te interesează să-l vezi plin, keep an eye over there!

Weekly spreads

weekly

Primele zile ale lunii le-am făcut într-un layout rapid și simpluț. N-am mai avut chef/ răbdare să lucrez mult la ele după ce am făcut setup-ul lunar. #guilty

weekly

Layout-ul celei de-a doua săptămâni în schimb, e cel mai complicat dintre toate. Ațe, nasturi, ace, modele cusute – are cele mai multe elemente. Și îmi place cum a ieșit! Dar neavând timp să le fac pe toate așa…

weekly

… din săptămâna 3 încolo m-am întors la ceva mai simplu! (Ghici ce, nici asta nu m-a încântat!)

Am văzut layout-ul ăsta simplu la @papyrophie și am vrut să îl încerc. Ideea e să ai câte puțin spațiu pentru fiecare zi, să scrii evenimentele principale și lângă un master to-do list, unde treci tot ce ai de făcut. Mie nu mi-a prea plăcut pentru să nu am task-urile împărțite pe zile, mi s-a părut haotic…

weekly

… motiv pentru care în săptămâna a 4-a am revenit la layout-ul împărțit pe zile, dar l-am păstrat scurt, tot pe o pagină. L-am păstrat totusi *short & sweet* pe o singură pagină.

weekly

Pentru ultimele zile ale lunii, am creat un layout tot simplu, dar care îmi place mult. Mă tentează să încerc să și cos crenguța asta pe etamină.

Inspirație

Să fiu sinceră, nu m-aș fi gândit la tema asta dacă nu o vedeam la @mint.and.mont.bujo. Am văzut-o acum câteva luni, am apreciat-o, dar cam atât. Însă recent, când m-am pus să caut o idee de temă pentru luna iunie, ținând cont de faptul că mă aflam într-o perioadă de cusut intens pe etamină, totul a făcut click!

Ulterior am căutat mai multe surse de inspirație și, surprinzător, chiar am și găsit! Nu sunt toate despre cusutul pe etamină, dar sunt despre cusut/brodat și m-au ajutat să îmi conturez mai bine ideile.

E vorba despre temele văzute la @phdoodling21, @blublablu_arts_by_julia, @stationerynat și @vivianjournals. Ultima chiar m-a inspirat pentru cover page-ul meu.

Sper că te-am inspirat și pe tine să combini BuJo-ul cu pasiunile sau hobby-urile pe care le ai. Ți-a plăcut ideea mea pentru luna iunie? Aștept părerea în comentarii. 

 

Să ne auzim cu bine și data viitoare,

Rox

Share This Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *