7 - 1 2

Tema BuJo a lunii iulie – Blue Orchid

Ca temă de BuJo pentru luna iulie am ales Orhideele albastre. O temă neobișnuită (nu am prea văzut alte teme cu orhidee), dar nu ăsta e motivul pentru care am ales-o. Citește în continuare ca să afli motivația din spate, dar și ca să vezi cum a ieșit & ce am folosit. 

Idee

Nu mai țin minte cum mi-a venit ideea, dar vreau să-ți povestesc despre motivul pentru care am ales tema asta.

Mamei mele îi plac orhideele și își dorește de mult timp o orhidee albastră. I-am tot spus că ce vede ea prin supermarket-uri sau florării sunt vopsite, dar ea insistă că vrea. Luna asta a fost ziua ei și asta m-a inspirat pentru alegerea temei. (Pe lângă ce-am desenat aici, i-am luat totuși și o orhidee albastră. Chiar dacă-i „fake”.)

Materiale folosite

Paginile de BuJo pentru iulie

Cover page

Pentru cover page am vrut să desenez o orhidee în ghiveci. Am adăugat chenarul negru, ca un detaliu geometrico-artistic, iar apoi am scris July cu acuarele sidefate. (Să știi că sclipicește, chiar dacă nu se vede în poză!)

Am vrut inițial să fac chenarul cu acuerelă sidefată aurie, dar mi-am dat seama că setul pe care îl am n-are auriu în el. Așa că am rămas la negru.

Orchids cover

Quote page

Pagina de citat am desenat-o cu stiloul Tianzi. Mi-a plăcut mult culoarea cernelii și mi s-a părut că merge bine cu paleta de culori a lunii.

Citatul l-am ales despre mamă, bineînțeles, dat fiind că tema a fost inspirată de ea. 

Partea complicată aici a fost pliculețul. L-am făcut din hârtie colorată, dar a trebuit să măsor să iasă bine. Putea fi un pic mai mare, dar n-am vrut să-l refac. 

Am adăugat apoi hârtia cu citatul, le-am lipit pe amândouă, și am trecut la ștampiluță – topit ceara, pus sigiliul & colorat un pic cu marker auriu.

IMG_2545

Calendar + Mood tracker

Pagina cu calendarul e un mix de mai multe treburi de fapt – calendar mic, bucățica de hârtie albastră unde mi-am notat singurul goal pentru luna asta (o să anunț curând pe Instagram despre ce e vorba, stai cu ochii acolo dacă ești curioasă) & mood tracker.

Îmi place calendarul așa micuț, pentru că îl folosesc foarte puțin de-a lungul lunii. 

Orhideele care au devenit mood tracker le-am desenat inițial cu scop pur decorativ. Apoi, neștiind ce să fac pentru mood tracker, le-am numărat petalele și am văzut că-s aproape la fix și l-am făcut mood tracker.

7 - 3 - 1

Habit tracker

Un layout nou pentru habit tracker – sub formă de tabel. Am adăugat liniile bleu-turcoaz pentru un plus de culoare și am decorat cu washi tape & un sticker. Acu să sperăm că și bifez cât mai multe…

7 - 2

Weekly spreads

Primul weekly e desenat exclusiv cu markerul Tombow DualBrush Pen albastru închis. Numerele sunt scrise cu marker metalic argintiu de la Derwent & stickerele le-am adăugat la sfârșit, pentru a umple spațiile goale. (A very good way to use stickers when you like drawing in your BuJo!)

bujo orchid week 1

Pentru al doilea weekly am avut tentativa de a desena un suport de flori cu orhidee pe el. Mi-a semi-ieșit (se putea mult mai bine), dar pentru un weekly spread cred ca e ok.

Am adăugat și un pic de washi tape pentru a umple spațiile goale.

bujo orchid week 2

Al treilea weekly e super simplu – washi tape & pix cu gel albastru deschis Pentel Hybrid Milky. (Am tot zis că-mi mai iau câteva culori, dar n-am apucat.)

Nu-s cea mai mare fană a cum a ieșit, dar încerc să mă revanșez cu spread-ul al 4-lea (care va veni pe Instagram la momentul potrivit, că încă nu l-am creat; dar am o idee în minte).

bujo orchid week 3

Dacă mă urmărești de mai mult timp, s-ar putea să te întrebi unde e spread-ul de „A few lines a day„. Ei bine, pur și simplu am uitat de el! Mi-am amintit abia prin 10 iulie. Aa că am considerat că, dacă tot nu i-am simțit lipsa, pot trăi fără el o lună.

Vreau totuși să revin la el apoi, e o modalitate faină și utilă să păstrezi câte o amintire din fiecare zi. Mi-ar plăcea mult să am un jurnal separat pentru asta, dar din păcate am constatat că dacă nu țin totul într-un singur caiet (= BuJo), tind să nu prea completez mai nimic.

Inspirație

Legat de inspirație, am găsit o singură temă de BuJo cu orhidee out there on the internet – cea de la @alexandra_plans.

În afară de asta, m-a ajutat mult tutorialul de desenat orhidee în Procreate de la @genevievesdesignstudio.

Astea au fost orhideele și tema de BuJo pe iulie. Ți-au plăcut? Aștept răspunsul și sugestii pentru viitoare teme în comentarii!

Pentru alte idei de teme, poți să arunci o privire și aici.

 

 

Să ne auzim cu bine și data viitoare,

Rox

Share This Post

2 răspunsuri

  1. Cât de frumoasă a fost tema asta! Și vaaai, cât de frumos ai pus în valoare washi tape-urile de la mine, nici nu știam că pot să arate atât de bine în BuJo. :))

    1. Si tu ai pus la fel de bine in valoare washi-urile de la mine, asa ca suntem chit :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *