Comenzile plasate în perioada 26 ianuarie - 4 februarie, vor fi expediate începând cu data de 5 februarie 2024. Transport gratuit pentru comenzile de minim 150 RON!
daphne and simon

Tema de BuJo a lunii aprilie – Bridgerton

"I burn for you!"

Cred că din decembrie încoace am știut care va fi tema de bujo a lunii ăsteia, și anume Bridgerton!

Ca să intri un pic mai mult în atmosferă, înainte să continui cu restul articolului, poți da play la playlist-ul de aici în fundal:

Sunt o fană a seriei mai mare decât îmi place să recunosc. Atunci când a apărut primul sezon, am zis „hai să mă uit, că sună drăguț”. Dar nu aveam așteptări mai deloc. 

Știu că am mers în acea perioadă în Cărturești și în fața mea o tanti la vreo 70 de ani întreba domnișoara de la casă dacă au Bridgerton. Am râs un pic în sinea mea!

Asta era însă înainte să termin sezonul și să fiu învăluită în toată drama și intriga, să nu mai zic de scenele „steamy”. #sorrynotsorry Câteva luni mai târziu eram eu cea care întreba de Bridgerton în librării!

Până acum am citit primele 6 cărți (din 8). Le voi citi curând și pe ultimele două, dar îmi place să fac pauze între, să mai alternez un pic stilurile lecturilor.

Prima carte nu m-a dat pe spate, mi-a plăcut mult mai mult serialul. A doua carte a fost preferata mea, iar sezonul 2 din serial m-a dezamăgit un pic. Cea de-a 3-a carte seamănă MULT prea mult cu Cenușăreasa, dar am trecut cu vederea. A 4-a mi s-a părut cam lungită, iar 5-a și a 6-a mi-au plăcut. Acum, să vedem cum se vor compara și ele cu serialul când ajunge povestea acolo…

Dar să lăsăm cărți și seriale și să vorbim despre tema de bujo!

Idee & concept

Bănuiesc că acum e clar de ce am ales această temă, nu?

Totuși, deși știam tema generală, nu am prea știut ce elemente să cuprind în ea, în afară de celebrele flori violet de glicină (wisteria). Idei prea multe nu am găsit online, pentru că fiind un serial relativ nou, nu multă lume i-a dedicat o temă de bujo. 

Așa că am mers pe ce am crezut eu că e mai ok și pe ce mi-a plăcut mie. Am desenat multe flori mov (care sinceră să fiu nu seamănă așa de tare a flori în desenele mele) și am ilustrat casa familiei Bridgerton + câteva dintre personajele principale.

Materiale

De data asta am folosit exclusiv markere – Tombow, Stabilo, Pentel și markerele metalice de la Derwent.

Detaliul cel mai interesant (din punctul meu de vedere) e foaia de calc pe care am folosit-o la cover page. Îți povestesc imediat mai multe despre asta.

Execuție

Cover & Quote

cover&quote

După cum spuneam, pentru cover page am folosit o foaie de calc. Credeam că „vai, ce greu sunt de găsit foile de calc„, dar n-a fost deloc așa! Am găsit la cel mai apropiat magazin de art supplies. 

Mai întâi am desenat pe o pagină conturul pe care voiam să îl aibă florile mov, am desenat și florile și am decupat după contur și am scos partea de jos complet. Într-adevăr, florile puteau arăta ceva mai bine, sper ca până la final de lună să reușesc să le îmbunătățesc. 

De partea cu florile am lipit apoi foaia de calc și am lipit-o cu scotch și de „cotorul” agendei. (BTW – Încă folosesc agenda de la SmartPen și cred că o să mă țină tot anul, cum plănuiam!) 

Am decupat apoi literele pentru cuvântul APRIL și le-am lipit pe hârtia de calc. Recunosc că eu am folosit hârtie pentru stickere și le-am decupat la mașinuța Silhouette (de asta sunt așa de perfect decupate), dar cred că poți face o treabă bună și cu hârtie normală + foarfecă sau cutter + lipici.

Pe pagina următoare am desenat casa familiei Bridgerton, cât de fidel am putut după pozele găsite pe net.

Pentru pagina de citat am încercat să reproduc cât de cât o pagină din ziarul lui Lady Whistledown, unde am scris cuvintele cu care începe serialul. (M-am uitat a 3-a oară la primul sezon pentru a alege ce să scriu. :)) )

Calendar

calendar

Calendarul e simplu – un sticker-calendar creat de mine (știu că îți tot promit că va fi disponibil în curând… va fi; curând), florile violet sus (parcă ceva mai reușite de data asta, nu?) și apoi spațiu pentru obiectivele pe care vreau să pun accent luna asta.

Mood tracker

mood

Spread-ul meu preferat de data asta este mood tracker-ul. Când făceam setup-ul, m-am gândit să încerc să-i desenez pe Daphne Bridgerton și The Duke of Hastings, dar fără prea mari speranțe de reușită. Însă când am terminat, mi-a plăcut ce a ieșit, așa că am decis să păstrez ilustrația și să desenez flori mov în jurul ei pentru a-mi monitoriza stările. Faptul că mi-a plăcut cum a ieșit chiar mi-a dat curaj să mai desenez și alte personaje (vezi în continuare).

Habit tracker & weekly spreads

Am mers pe decupat ceva mai mult luna asta. Pentru habit trackere, am tăiat partea de jos din toate weekly spread-urile. Voiam să le am mereu la vedere, ca să le pot completa ușor. Acum, că unele rămân aproape goale… problema e la mine, nu la ele! 

Pentru că am vrut ceva rapid, am folosit și aici stickere create de mine pentru habit tracking (da, și ele o să fie disponibile la fel de curând).

tema de bujo Bridgerton - w1

Primul weekly spread se întinde de fapt pe 10 zile și are 2 ilustrații – fundalul posterului în care apar Daphne & Ducele și copacul din intro-ul serialului. Am vrut să fie mai colorat, așa că am adăugat câte puțină culoare fiecărei zile.

w2

Al doilea weekly spread e dedicat lui Lady Whistledown.

În stânga am desenat-o pe Penelope Featherington scriind, iar în dreapta am printat și am lipit un ziar Lady Whistledown. La început am scris Dearest reader, iar la final Yours truly, Lady Whistledown.

tema de bujo Bridgerton - w3

Nu puteam avea o tema de bujo Bridgerton la lansarea celui de-al doilea sezon fără să ilustrez și cuplul acestui sezon – Kate Sharma & Anthony Bridgerton. Weekly spread-ul din săptămâna 3 e dedicată lor.

Săptămâna a4-a este cu multe flori de glicină și mov, dar încă nu am pozat-o. Stai cu ochii pe Instagram săptămâna viitoare dacă vrei să n-o ratezi!

Inspirație

La partea de inspirație o să îți atăt mai întâi câteva imagini din serial din care m-am inspirat.

Teme de bujo nu sunt prea multe (sau n-am găsit eu). Dar din ce am găsit, mi-au plăcut următoarele.

În primul rând, aceste 2 cover pages de la @ikraandherhobbies și @a.j.mastel. Arențt they gorgeous?!

Urmează un habit tracker drăguț de la @celinas_bulletjournal:

Și în final câteva weekly spread-uri de la @nekudott și @a.j.mastel.

Mai am câteva spread-uri – unul gen vision board și unul de memories, pe care nu știu sigur dacă voi reuși să le postez. Dar am zis să le menționez totuși, să știi că ele există. Nu tot timpul postez tot ce fac în bujo pe Instagram.

Cam asta a fost treaba cu tema de bujo alunii și dragostea mea față de Bridgerton. Acum mă duc să mă apuc de citit și ultimele două cărți, în așteptarea următoarelor sezoane…

Sper să ne auzim cu bine și data viitoare!


Cu drag,

Rox

Share This Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *