19

O săptămână cu stiloul Tianzi 💙

Acum vreo săptămână postam pe Instagram o prezentare inițială a stiloului Tianzi Transparent Blue, găsit în exclusivitate în România la Penmania.  Am spus acolo că revin cu mai multe detalii după o săptămână în care folosesc exclusiv stiloul acesta, so here I am.

Despre stiloul Tianzi

O să încep cu detaliile tehnice întâi. Dacă te interesează mai mult partea de utilizare sau părerile mele, mergi la următoarele secțiuni.

Stilourile Tianzi vin din China, producătorul acestora având o experiență îndelungată pe piața instrumentelor de scris. (Fun fact – Tianzi este numele unui munte din China.)

Stilourile vin ambalate într-o cutie de carton cu brand-ul producătorului și sunt bine protejate, după cum se poate vedea în imagine.

stiloul Tianzi - packaging

Corpul și capacul stiloului sunt din plastic acrilic, de diferite culori. Deși eu am varianta Transparent Blue, mai găsești în shop-ul Penmania și variantele Green, Blue, Mystery Blue și Transparent White.

Capacul este dotat cu protecție împotriva uscării cernelii.

Penița este din oțel și există două opțiuni de dimensiune – F (Fină) și M (Medie). Poți vedea în imagine că este și foarte frumos decorată.

stiloul Tianzi - detaliu penita

Accesoriile (clema de prindere și inelele decorative) sunt din metal argintiu. Clema de prindere este flexibilă, așa că o poți folosi fără griji.

Stilourile Tianzi au mecanism integrat pentru alimentarea cu cerneală, un detaliu care le face mai ușor de folosit. (Și te ajută să fii mai puțin messy, dacă ești la început.) Acest mecanism funcționează prin rotirea capătului stiloului, fapt care  coboară sau ridică pistonul, umplând sau golind rezervorul de cerneală.

Corpul stiloului poate fi desfăcut pentru curățare, însă trebuie să ai mare grijă să nu pierzi inelele din silicon. Ele au rolul de a opri intrarea aerului și scurgerea cernelii din rezervor.

Pentru și mai multe detalii tehnice, poți citi articolul de pe blogul Penmania sau poți vizualiza video-ul de mai jos, ambele fiind realizate de Răzvan, omul din spatele Penmania. 

Cum l-am folosit de-a lungul săptămânii

Săptămâna mea cu stiloul Tianzi a fost un pic mai challenging decât mă așteptam, în anumite aspecte! Deși scriu în general cu stiloul în bujo și în jurnal, am constatat că NU obișnuiesc să îl folosesc la orice și nu îl am mereu la mine.

Dar hai să-ți zic cum l-am folosit de-a lungul săptămânii!

La job - Agenda OXFORD A5+

La job folosesc de câteva luni timp Agenda OXFORD A5+ pentru time management. Am realizat că deși ea e concepută pentru scrisul cu stiloul, eu n-am prea folosit stilou in ea, upsi! Dar nu-i bai, am remediat începând cu această săptămână. 

Stiloul Tianzi scrie frumos și lin pe această hârtie și mi-e comod să-l folosesc la listele cu task-uri zilnice. (Am adăugat și stickere totuși, că nu m-am putut abține!)

Tianzi in agenda OXFORD A5+

În BuJo

În BuJo am văzut cel mai mult diferența, fiindcă acolo deja foloseam zilnic un alt stilou. Mi se pare interesant că, deși am folosit aceeași cerneală (Deep Sea Blue de la Penmania și ea), în funcție de stiloul folosit, are o culoare ușor diferită. Știu că este din cauza diferenței de dimensiune a peniței și a fluxului, dar tot mă fascinează treaba asta.

În rest, Tianzi-ul s-a comportat bine, chiar dacă hârtia caietului meu de BuJo nu e special concepută pentru stilou.

Tianzi in BuJo

Artsy times - Notebook-ul Endless Recorder

Un lucru pe care chiar nu l-am făcut cu stiloul înainte, a fost arta. Culoarea cernelii (și a stiloului de față) m-au inspirat să încerc săptămâna asta. 

M-am jucat cu Tianzi-ul desenând orhideele din imaginea de mai jos, ca exercițiu pregătitor pentru tema de BuJo din iulie (hint-hint). 

Tianzi in Endless Recorder dotted

Au ieșit chiar cum mi le imaginam! Îmi pare rău doar că n-am avut suficientă răbdare la sfârșit și am șters imediat cu radiera urmele de creion, întinzând pe alocuri cerneala. 

În rest însă, Tianzi-ul s-a comportat excelent pe hârtia caietului Endless Recorder. Se vede că este special concepută pentru scrisul cu stiloul! Am desenat ulterior același tip de orhidee cu stiloul Tianzi și în BuJo (asta o să vezi când începe luna iulie) și am simțit o diferență enormă în proces. Pe Endless Recorder penița aluneca cu ușurință și cerneala se așternea uniform și fără dificultăți. În BuJo, a trebuit să insist pe alocuri. E un detaliu care nu se vede în rezultatul final, însă face o diferentă considerabilă în process.

(Dacă vrei un notebook pe paginile căruia penița alunecă frumos, găsești caietele Endless Recorder tot la Penmania, atât în variantă dotted, cât și dictando.)

Alte notițe...

În categoria asta intră notițele luate pentru evaluarea unui discurs la Toastmasters (club de public speaking) și scrisul în jurnal. Aici a fost un picuț mai tricky!

Nu am prea folosit stiloul la notițele de la Toastmasters până acum, așa că a fost ceva nou. A fost ok, nu am avut probleme, deși hârtia era un notepad random (nimic prea special).

Tianzi intr-un notebook oarecare

Legat de scrisul în jurnal – eu scriu în jurnal atunci când vreau să păstrez anumite amintiri, dacă vreau să îmi analizez sentimentele sau (mai des) dacă sunt nervoasă/ supărată. 

De data asta voiam să-mi vărs niște frustrări pe foaie, așa că am avut nevoie să scriu repede, ca să țin pasul cu ritmul gândurilor. Ei bineee… a fost cam greuț să scriu repede cu stiloul! Tianzi-ul și-a făcut treaba, dar vărsarea nervilor ar fi mers mai bine dacă scriam cu un alt instrument. 

În schimb – scrisul lent al stiloului ajută atunci când vrei să-ți analizezi sentimentele, fără nervi și grabă.

(Cu jurnalul nu am pus poză, for obvious privacy reasons.)

Păreri finale

În continuare feature-ul meu preferat al stiloului Tianzi rămâne faptul că mecanismul de alimentare cu cerneală este integrat. Mă ajută mult să îl alimentez direct, prin peniță, fără să fie nevoie să-l demontez.

A fost interesant să văd cum se comportă pe diferitele tipuri de hârtie și este clar că cel mai bine s-a comportat pe hârtia indicată scrisului cu stiloul (Agenda Oxford & Notebook-ul Endless Recorder). Nu am avut probleme nici pe alte tipuri de hârtie, însă absobția cernelii a fost diferită.

În general, prefer stilourile care scriu subțire. Mă așteptam să nu mă încânte faptul că Tianzi-ul (având penița F -Fină) scrie mai gros decât stiloul pe care îl folosesc de obicei (HongDian A3 cu peniță EF – Extra Fină, despre care am spus mai multe aici). Surprinzător, nu m-a deranjat deloc, chiar mi-a plăcut.

Îmi place de asemenea eleganța design-ului acestui stilou și greutatea pe care o are. Cred că este cel mai elegant stilou pe care l-am avut până acum. Iar varianta Transparent Blue, pe care o am eu, mă duce mult cu gândul la valurile mării și o consider perfectă pentru vară.

 Mai multe informații poți găsi pe blog-ul Penmania și la ei pe Instagram.

All in all, ăsta ar fi review-ul pe larg al stiloului Tianzi. 

Voi continua să-l folosesc? Cu siguranță! 

La tot, tot, absolut tot, așa cum am făcut săptămâna trecută? Cel mai probabil nu. (Mi-a trebuit foarte multă atenție să nu-l uit acasă oriunde plecam. 😅) Dar rămâne cu siguranță printre favorite!

 

 

Să ne auzim cu bine și data viitoare,

Rox

Share This Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *