Comenzile plasate în perioada 26 ianuarie - 4 februarie, vor fi expediate începând cu data de 5 februarie 2024. Transport gratuit pentru comenzile de minim 150 RON!
All Instruments

Instrumentele mele preferate pentru BuJo

Așa cum orice artist are instrumente preferate, și eu am câteva favorite atunci când vine vorba de bujo. Le-am adunat pe toate la un loc și-am scris acest articol, care sper să-ți fie și ție de ajutor.

Tombow MONO drawing pen

Primul pe listă este acest liner de la Tombow. Eu îmi cumpăr Tombow-urile de la Penhouse. Știu că sunt disponibile și în alte locuri, dar am auzit de la persoane care au comandat de altundeva că s-au plâns că le-au venit cariocile uscate sau au avut alte probleme… Eu nu am avut nicio problemă cu Penhouse și de asta îi recomand doar pe ei.

Tombow MONO drawing pen

Să vorbim totuși despre liner un pic. Îl găsești în 3 grosimi – 01, 03 și 05. Eu cel mai des folosesc grosimea 03. Am și un 01 pentru detaliile fine. 05-ul nu l-am încercat încă, dar cred că-l includ în următoarea comandă. 

De ce îmi place?

Este singurul liner care NU SE ÎNTINDE dacă dau cu carioca peste. Orice am folosit în trecut se întindea și strica tot aspectul. Cu Tombow MONO drawing pen nu mai am problema asta. Cred că funcționează chiar și cu acuarelele (dar nu garantez).

Markerele Tombow dual brushpen

Atunci când am început primul meu bullet journal, visam la aceste markere care apăreau în pozele și video-urile tuturor bullet journal-erilor de prin afară. Mi-a fost destul de greu să le găsesc inițial în România și mi s-au părut tare scumpe (15lei/buc). M-am încumetat totuși să-mi iau culorile pentru o lună… și de atunci mi-am tot luat!

Tombow Dual Brushpen

Partea de brushpen ar fi indicata pentru caligrafie, dar eu una nu le prea folosesc așa. Sunt tare groase și arată bine doar dacă scrii foarte mare. Așa că le folosesc cel mai mult la colorat sau subliniat.

Partea subțire o folosesc destul de des pentru a scrie – e suficient de subțire încât să poți scrie cât de mic vrei cu ea.

De ce îmi plac?

Au o mare varietate de culori și nuanțe diferite, îmi place felul în care se aștern pe hârtie și faptul ca fiecare culoare are codul (și denumirea) ei. De asemenea, un lucru super fain e că, fiind water-based (pe bază de apă), le poți blend-ui fain sau le poți folosi pe post de watercolors. (Nu am prea făcut asta, dar hey, e un feature fain!)

Radiere: Tombow MONO dustCatch & Faber Castell Art Eraser Dust Free

Poate ți se pare ciudat să includ radiere pe lista asta, dar acestea merită din plin. E vorba despre Tombow MONO dustCatch și Faber Castell Art Eraser Dust Free.

Faber Castell Dust Free Art Eraser

De ce îmi plac?

Știi cand ștergi ceva cu radiera și îți rămâne pagina plină de *firimituri* de radiera? Ei bine, acest tip de radiere nu lasă așa multe *firimituri* atunci când ștergi cu ele. Rămân ceva resturi și de la ele, dar sunt mai puține și mai mari, le poți da la o parte mai ușor.

Caligrafie: Tombow Fudenosuke & Pentel Brush Sign Pen

Atunci când vreau să scriu caligrafic numele lunii sau diferite titluri prin bujo, la aceste brushpen-uri apelez.  

Cele de la Pentel sunt chiar cele cu care am învățat bazele caligrafiei (de la @litereledenisei). 

Iar de Tombow Fudenosuke am auzit de la @amandarachlee și, găsindu-le și pe ele la Penhouse, am zis să le încerc. Culorile sunt mai limitate decât în cazul celor de la Pentel totuși…

Tombow Fudenosuke

De ce îmi plac?

Poți scrie mult mai mic cu ele decât cu brushpen-urile mari. Iar cele de la Pentel au niște nuanțe super faine și diverse! Sper să mai scoată și Tombow câteva, hehe.

Penarul telescopic de la SmartPen

Nu prea obișnuiam să folosesc un penar. Am acasă tot felul de suporturi și sertare în care îmi țin toate instrumentele. Dar dacă plec pentru câteva zile, mereu îmi iau bujo-ul și culorile de bază ale lunii cu mine. 

IMG_0558

Din noiembrie 2021 încoace, folosesc pentru asta penarul telescopic de la SmartPen și m-am îndrăgostit de el!

De ce îmi place?

Obișnuiam să îmi țin instrumentele pentru luna în curs într-un pahar pe birou. Când trebuia să plec pe undeva, era nevoie să le mut într-un penar și niciodată nu încăpeau toate în el. Penarul de la Smart Pen se tranformă foarte ușor în suport pentru pixuri pe care îl poți ține pe birou, așa că e mai mult decât perfect pentru mine. Dacă am de plecat undeva, doar îl transform la loc în penar și l-am pus în bagaj. Plus că e foarte încăpător!

Pix cu gel alb Pentel Hybrid Milky

Pixul alb e tare fain să-l folosești pentru a scrie peste culori închise. Problema e că, fiind ceva alb peste ceva închis la culoare, nu toate instrumentele fac față. 

Pentel Hybrid Milky

Nu am testat foarte multe până acum, dar cel care îmi place cel mai mult este acesta de la Pentel. 

De ce îmi place?

Are o acoperire satisfăcătoare peste culori închise, fie că scri efectiv pe hârtie colorată, închisă la culoare, sau peste ceva ce am colorat eu.

Faber Castell Metallics

De obicei folosesc aceste markere pentru a da *puțin luciu*. Pe orice am scris cu ele până acum, a dat un suflu deosebit – fie că era vorba de bujo, felicitări sau alte lucrușoare

Faber Castell Metallics

De ce îmi place?

Au un luciu metalic care chiar se vede tare fain, dar au și o acoperire extrem de bună (chiar mai bună decât pixul alb de care ziceam mai sus).

Astea sunt favoritele mele în materie de instrumente pentru bujo. În categoria de agende n-am intrat, dacă vrei să afli ce recomand, am scris un întreg articol despre asta aici.

Sunt curioasă, tu ce instrumente ai pe listă? Spune-mi în comentarii, poate le adaug și pe lista mea!

 

Cam atât am avut în plan pentru astăzi!

 

Pe data viitoare,
Rox

Share This Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *