Comenzile plasate în perioada 26 ianuarie - 4 februarie, vor fi expediate începând cu data de 5 februarie 2024. Transport gratuit pentru comenzile de minim 150 RON!
Idei de teme pentru BuJo

Cum să găsești idei de teme pentru BuJo

Când vine vorba de teme pentru Bujo, îți pot spune că sunt unul dintre subiectele mele preferate de discuție aici, pe blog. Practic, ele sunt ceea ce mă atrage cel mai mult la bullet journalling. Prin ele pot să îmi exprim și dezvolt creativitatea.

Dacă îți vine să crezi, din noiembrie-decembrie, deja știam ce teme vreau să fac în BuJo până prin martie-aprilie! (Yup, I’m that crazy!) 

Între timp am venit cu o idee și pentru luna mai, dar pentru iunie mi-a fost greuț să găsesc ceva (am găsit într-un final, *coming soon* pe Instagram și blog). Iar pentru lunile care urmează, nici nu mai zic… am fix zero idei!

Și pentru că îmi imaginez că nu mi se întâmplă doar mie să nu știu ce temă de BuJo să aleg, m-am gândit să povestim astăzi despre cum poți găsi idei de teme pentru BuJo.

Ce este o temă de BuJo?!

Să începem cu începutul, totuși! Ca la școală – pe rând nou, cu alineat, definiție:

O temă de BuJo se referă la subiectul care se regăsește la tine în BuJo de-a lungul lunii. Desenele/pozele/stickerele pe care le folosești, paleta de culori, poate chiar și materialele folosite alcătuiesc tema de BuJo. 

(Un exemplu ar fi să ai ca temă macii. Tema ar fi caracterizată prin faptul că folosești imagini și stickere cu maci, desenezi maci, paleta de culori e în nuanțe de roșu și folosești doar un anumit tip de instrumente, cum ar fi acuarelele.)

Poate te ajută să te uiți aici ca să îți faci o idee. Astea sunt temele mele din BuJo din ultimele luni.

Chiar am nevoie de o temă în BuJo?

Bineînțeles că nu! Totul e la latitudinea ta. 😊

Poți alege să ai o temă de BuJo lunară, o altă tematică la fiecare pagină sau chiar să nu ai deloc o temă (ultima variantă mie nu îmi place; mi se pare prea haotic să ai elemente random pe pagină, care nu se potrivesc deloc între ele).

Mie una, îmi place să am temă de BuJo, deoarece delimitează fain fiecare lună și parcă e totul mai organizat dacă folosesc aceleași culori și simboluri de-a lungul unei întregi luni. Plus că îmi place să explorez fiecare temă în mai mult de o pagină (uneori simt că și o lună e prea puțin). 

Cum găsesc idei de teme?

Inspiră-te de pe Pinterest/Instagram

Cea mai mare sursă de inspirație pentru mine sunt Pinterest-ul și Instagram-ul. 

Cel mai des mă inspiră faptul că văd o temă interesantă sau creativă la persoanele pe care le urmăresc. Și încerc și eu să o fac, în stilul meu. (Rareori recreez o temă 100% așa cum am văzut-o, de cele mai multe ori combin idei din mai multe surse.)

Pe Pinterest poți căuta „bujo theme ideas„, „bujo themes„, „bujo ideas” sau orice îți vine în minte legat de asta. Ceva-ceva sigur găsești.

Pe Instagram eu urmăresc o mulțime de conturi de bullet journalling & artă, dar uneori caut și după hashtag-uri – #bujo sau #bulletjournal, #bujotheme, #bujoideas etc.

Dacă te ajută, uite câteva dintre bullet journallerii mei preferați de pe Instagram:

 

E foarte simplu să-ți iei ideile de pe internet. Dar nu uita ca, dacă recreezi sau te inspiri din tema altcuiva, să-i acorzi creditul meritat! 

Inspiră-te din ce-ți place!

Încă o sursă de inspirație în materie de teme pentru BuJo ești chiar tu! 

Gândește-te ce îți place – mâncăruri preferate, filme/cărți/seriale/jocuri, muzica preferată, animăluțe care îți plac, desene animate, hobby-uri… orice lucru care îți place sau te pasionează poate deveni o temă de BuJo!

Îți las aici câteva exemple de teme pentru BuJo legate de lucruri care îmi plac mie:

Harry Potter ⚡️
Filme / Premiile Oscar 🎞
Unicorni 🦄

#deSezon

De multe ori, faptul că se apropie o sărbătoare sau un eveniment important poate fi o ocazie să creezi o temă bujo legat de asta. 

În Decembrie foarte multă lume are temă bujo de Crăciun. Poate vrei să faci o temă de Paște, la începutul unui nou anotimp, de Valentines Day, de Ziua Copilului, de 1 mai, cu ocazia unui concert la care o să mergi etc.

Uite aici câteva teme pentru BuJo #deSezon de-ale mele:

Sf. Valentin ❤️
Mărțișor 🐞
Crăciun 🎄

Transmite un mesaj

Ceva ușor mai abstract ar fi să transmiți un mesaj prin tema ta de bujo, cum ar fi -„Save the planet!”, „Selfcare isn’t selfish„, „Recycle more!„, „Make love, not war!„, „Read more books” etc.

Poate prea mai greu de realizat, dar gândește-te la elemente care se leagă de mesajul tău și va deveni simplu!

Teme pentru BuJo cu mesaj nu am prea avut, deoarece mă cam intimidează. Mi se par și mie cam abstracte. Am avut-o pe asta legată de selfcare, care pentru mine chiar a purtat mesajul Selfcare isn’t selfish:

Însă un super-exemplu este tema Estrellei (@bujoforstars), dedicată Zilei Pământului cu intenția de a ne atrage atenția asupra protejării planetei:

Astea sunt metodele principale prin care eu îmi aleg temele de BuJo. Sper să funcționeze la fel de bine și pentru lunile viitoare. *fingers crossed* 

Tu ce trucuri ai? Scrie-mi în comentarii, mi-ar plăcea să știu și poate mă ajută!

 

Și dacă tot ai ajuns până aici, o să îți dezvălui un pic despre tema lunii iunie. Un mic sneak-peak, pentru că meriți. 🤭 Este vorba de un hobby mai vechi de-al meu, care implică și el culoare, dar nu așternută pe foaie, ci într-un alt mod. Ghicești despre ce e vorba? Spune-mi în comentarii!

 

Sper să ne auzim cu bine și data viitoare,

Rox

Share This Post

2 răspunsuri

  1. Foarte informativ și frumos explicat! Recunosc că și eu sunt de multe ori în pană de idei… Dar citind ce ai zis tu aici îmi voi lua puțin timp să caut inspitație și să găsesc ceva pt tema din luna iunie, dar să fie și originală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *