Comenzile plasate în perioada 26 ianuarie - 4 februarie, vor fi expediate începând cu data de 5 februarie 2024. Transport gratuit pentru comenzile de minim 150 RON!
IMG_3280

BuJo 2023 – Ce caiet alegem?

Încet-încet se apropie noul an și majoritatea începem un nou caiet pentru Bullet Journal cu ocazia asta. Am strâns în acest articol câteva idei de caiete pe care le poți folosi pentru BuJo 2023. 

Pentru începători

Dacă este prima oară când începi un BuJo, probabil nu ești dispusă să dai sume foarte mari pe un simplu caiet. Te înțeleg perfect, de acolo am pornit și eu! Primul meu BuJo a fost un caiet cu pătrățele de matematică, cu pagini extrem de subțiri, care m-a costat sub 15 lei.

Însă în timp am găsit și opțiuni mai bune, atât din punct de vedere calitativ, cât și ca preț.

Așa că, dacă ești la început, îți recomand aceste caiete, pe care găsești pe site-ul SmartPen cu prețuri între 10-22 RON. Le recomand pentru că au paginile punctate, cum folosesc majoritatea persoanelor la Bullet Journalling. Formatul este A5 pentru primul (cât o agendă) și B5 pentru al doilea (ceva mai mic decât un caiet studențesc).

Tot la un preț accesibil (29 RON) am găsit și această agendă A5:

Leuchtturm1917

Deși am promis să vin cu sugestii noi anul ăsta, și deja m-am repetat cu prima recomandare, nu am cum să nu menționez clasicul Leuchtturm1917. Acesta a fost și primul meu BuJo „profi”.

proz-1100x1100h

Leuchtturm-uri găsești în tot mai multe locuri pe la noi, cu prețuri începând de la 45 RON în sus. Eu recomand deScrisPaperie sau chiar Emag

Dacă bugetul îți permite, încearcă Bullet Journal second edition de la Leuchtturm (este THE original Bullet Journal și are și hârtia mai groasă – 120gsm). Prețul este pe la 120 RON pentru varianta asta.

Endless Recorder

O descoperire plăcută de anul ăsta a fost agenda Endless Recorder, pe care o găsești la Penmania

Această agendă este gândită special pentru scrierea cu stiloul. Am testat și eu una și mi-a plăcut mult. Fie că ești sau nu adepta scrierii cu stiloul, hârtia calitativă te va ajuta mult.

Nuuna

O opțiune pe care nu am testat-o, dar am pus-o și pe lista mea pentru viitor sunt caietele Nuuna. Le-am văzut recent la Cărturești și mi se pare numai bune pentru BuJo. 

Formatul e mai mare decât un A5 (deși există și mai mici), paginile sunt groase, iar design-ul e unul drăguț și jucăuș. Prețul e mai măricel – în jur de 150 RON sau mai mult, dar e comparabil cu un caiet cumpărat din afara țării. Deci dacă nu vrei să aștepți și să stai cu emoții dacă ajunge ce ai comandat din „țările calde”, aceasta poate fi o alegere bună pentru tine! 🙂

1964396391-0

Notebook Therapy

Dacă deja ai decis că BuJo e viața ta (ca mine), îți recomand să încerci caietele de la Notebook Therapy. Cred că în momentul de față e opțiunea cea mai accesibilă de caiet cumpărat din afara țării. Și ce e fain e că (cel puțin în cazul meu) comanda a venit direct acasă, prin curier și nu am plătit taxe extra.

Caietele de la Notebook Therapy au hârtia groasă de 160gsm și poți folosi cam orice mediu în ele (chiar și acuarelă, dacă ai grijă). Caietele lor vin de obicei în 3 dimensiuni – Original (are 128 de pagini și am înțeles că formatul e un pic mai mic decât un A5), A5 (176 de pagini) și B5 (tot 176 de pagini).

Au foarte multe modele și lansează colecții noi atât de des, încât riscul să apară ceva și mai drăguț după ce plasezi o comandă e măricel. 😅 

De asemenea, la Notebook Therapy atenția la detalii e un factor cheie – fiecare caiet vine într-o cutie protectoare, din carton gros, pe care o poți folosi apoi să-ți păstrezi papetăria. Iar fiecare caiet (din câte știu eu) vine cu o agrafă de birou într-o formă asortată graficii de pe copertă. (Eu mi l-am luat pe ăsta cu pisicuța, modelul Neko Neko, și a venit chiar așa cum îl vezi și în poză!)

Mellow Days

O altă recomandare internațională pentru BuJo 2023 sunt agendele de la Mellow Days. Nu le-am încercat și nu am avut una niciodată, dar și ele sunt pe lista mea. Știu că au hârtie pentru acuarelă, groasă (ajunge și până la 300gsm în ultima lor ediție). Deci dacă ăsta e „mediul” tău preferat, merită încercate.

Reverie-Watercolor-Journal-Pink-Peony

Alegerea mea pentru BuJo 2023?

Alegerea mea pentru BuJo 2023 este una pe care nu o vei găsi în lista de mai sus – un caiet pătrat de la Archer & Olive.

Și-acum hai să-ți povestesc de ce îl folosesc, dacă nu îl recomand. Sau de ce nu îl recomand, dacă aleg să-l folosesc. Same. 

Știu la ce te gândești și nu, n-am fost plătită/ sponsorizată de ei. 😂 (Aș vrea eu!)

În primăvară mi-am dorit foarte mult să pun o comandă considerabilă la Archer & Olive. Prin considerabilă, vreau să zic că trecea de 100$. Am zis ca și așa e scump transportul, produsele nu-s nici ele ieftine, sigur nu mai comand altădată, deci mai bine strâng niște bănuți și pun o comandă mai mare.

Ei bine, ce să vezi? Când să plasez comanda, am aflat că transportul din SUA în România costa aproape 100$ și el. Așa că am renunțat complet. Nu vreau să dau atât de mulți bani doar pe transport, oricât de mult mi-ar plăcea marca Archer & Olive (au niște produse absolut superbe).

Știu că ei nu au nicio vină, și că pur și simplu astea sunt taxele pentru transportul internațional. Dar nu mi le permit, așa că trebuie „să trăiesc” fără produsele lor. (First world problems, știu.)

Archer & Olive

Totuși – cum de folosesc acest caiet, dacă nu l-am comandat, nu-i așa?

SQ316-lighthouse-square

Ei bine, I got lucky! În vară, o cunoștință a mers în SUA. Mi-a dat adresa unde să comand acolo, l-am comandat, iar la întoarcere mi l-a adus. 

BTW – chiar și în SUA a fost scump transportul – am plătit 15$. Asta în condițiile în care acum 2-3 ani m-a costat 12$ transportul din SUA în România. (În trecut am avut și am recomandat caietele Amandei Rach Lee, dar acum și cu ele e aceeași situație – transport extrem de scump. 😔) Anywayz.

Sunt extrem de curioasă cum mă voi adapta la un caiet pătrat. Și de asemenea sunt curioasă cum va fi să revin la unul A5 atunci când îl termin.

Speranța mea e să îmi ajungă acest caiet ca BuJo pentru tot anul 2023. Am făcut un calcul, și dacă fac weekly spread-urile pe câte o singură pagină, ar trebui să fie ok! Rămâne de văzut.

Astea au fost recomandările mele pentru BuJo 2023. Poți arunca un ochi și aici pentru a vedea recomandările de anul trecut.

Tu ce caiet alegi?

 

Să ne auzim cu bine și data viitoare,
Rox

Share This Post

2 răspunsuri

  1. Mulțumesc pentru recomandarea de la Mellow Days, am scris scrisoare lui Moș Crăciun pentru un Reverie galben! Abia aștept să îl primesc și testez!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *