Comenzile plasate în perioada 26 ianuarie - 4 februarie, vor fi expediate începând cu data de 5 februarie 2024. Transport gratuit pentru comenzile de minim 150 RON!
hrtht

5 motive să începi un bullet journal!

Una dintre întrebările pe care le-am primit cel mai des de-a lungul timpului este – „de ce faci asta?”. În cazul în care și tu ai această nedumerire, sper ca acest articol să îți ofere răspunsurile căutate. Citește în continuare pentru a afla câteva motive să începi un bullet journal.

(Dacă înainte de asta vrei să afli mai multe despre metoda bullet journal,  am scris mai multe aici.)

1. Îți organizezi mai bine timpul

timp

Aspectul cel mai importat la metoda bullet journal nu este felul în care arată sau creativitatea! Cel mai important motiv pentru a folosi această metodă este pentru a-ți organiza cât mai bine timpul și viața. De altfel, aceasta nu a apărut deloc ca o activitate creativă, pentru a crea agende colorate și cu multe desene. A fost pur și simplu un mod de organizare ce consta în niște simple liste cu lucruri de făcut.

Listele zilnice, săptămânale, lunare etc. pe care le propune metoda bullet journal au scopul de a-ți aminti constant ce ai de făcut și când. 

Așa-numitele colecții din bullet journal te ajută să îți amintești lucrurile deja făcute sau pe care ai vrea să le faci. De exemplu – un spread cu filme vizionate sau o listă cu locuri pe care vrei să le vizitezi.

Iar dacă treci toate listele astea la un loc într-un singur caiet – voila! Ai un bullet journal!

2. Dezvoltă creativitatea

creativitate

Deși metoda bullet journal nu a apărut cu acest scop, vei observa că există tendința de a adăuga multă culoare paginilor. Fie ca folosim instrumente de scris colorate, desene, stickere sau chiar întregi pagini pictate în acuarelă, ne place culoarea. Cu cât te vei familiariza mai mult cu metoda bujo, vei vedea că acesta este unul dintre cele mai importante motive să începi un bullet journal!

Pe lângă a te ajuta în organizarea timpului, bullet journal-ul te ajută foarte mult să îți explorezi latura creativă. Este o provocare constantă să găsești idei, să înveți să desenezi lucruri pe care nu credeai că le poți desena sau să scrii mai frumos. Te poți dezvolta în orice direcție dorești!

3. Ai o pasiune pentru papetărie

papetarie

Dacă și tu ai acasă un spațiu dedicat caietelor frumoase pe care ți-a fost milă să le începi pentru că nu știai cu ce să le umpli, atunci bullet journal-ul poate fi pentru tine!

Cred că nu există posesor de bujo care să nu aibă o mică obsesie pentru articolele de papetărie, fie ele stickere, carioci sau caiete frumoase. De asemenea, cred că toți avem și o mică (sau… nu așa de mică…) colecție de papetărie.

4. Vrei să urmărești progresul unui anumit proiect

proiect

S-ar putea să ți se pară prea mult să folosești bullet journal-ul pentru a-ți nota tot ce ai de făcut zi de zi. Însă ai tu un proiect personal pe care tot amâni să îl începi deoarece nu știi de unde să îl apuci. Metoda bullet journal te poate ajuta și aici.

Ia un caiet și dedică-l acelui proiect. Notează-ți obiectivul principal. Scrie în detaliu care este scopul tău final. Notează pașii pe care îi ai de urmat. Împarte fiecare pas în bucățele realizabile ușor. Și încet-încet proiectul tău va prinde contur și nu te vei mai simți intimidat în a te apuca de el.

5. Cauți o comunitate super-prietenoasă

comunitate

La momentul când scriu acest articol, folosesc metoda bullet journal de aproape 3 ani. Chiar de la început mi-am creat un cont de Instagram (îl găsești aici), știind că cel mai probabil postatul spread-urilor create mă va ajuta să mă țin de bujo.

Crede-mă că de atunci și până acum nu am primit nici măcar un singur comentariu răutăcios! Toată lumea este încurajatoare și te susține, oferind în plus o sursă nelimitată de inspirație.

Sper că ți-am dat destule motive să începi un bullet journal! Tot ce mai ai nevoie sunt un caiet și un pix! 

P.S.: Găsești aici una din cele mai populare tipuri de agendă pentru bujo – Leuchtturm1917. De asemenea, aici găsești caietul FlexBook Adventure Notebook, apărut ceva mai recent pe piața din România; este perfect pentru bujo și foarte rezistent în timp datorită sistemului de legare. Iar la un Google-search rapid, vei găsi alte zeci de variante. Alege-o pe cea potrivită și să trecem la treabă! 😉

 

Cam atât am avut în plan pentru astăzi!

Pe data viitoare,
Rox

Share This Post

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *